Flickan på hotellet

En tjej som bara är ett år äldre än du har hittats död på ett hotell här i Vasastan. Valentina nästan kastade från sig några tallrikar ner i vasken och det skrällde till av porslinet. Någon har strypt henne. Och bara lämnat henne under ett täcke. En sjuttonårig flicka har blivit mördad på ett hotellrum i centrala Stockholm. När sextonåriga Alexandra Skarp får höra det kan hon inte låta bli att tillsammans med sina bästa kompisar, Charlie och Bianca, börja nysta i fallet. Det leder dem rakt till hotellet där flickan hittades död och snart är de djupt indragna och kanske närmare förövaren än de önskat. Katarina Wennstam är en av Sveriges mest framgångsrika författare och journalister. Hennes stora genombrott kom med boken Flickan och skulden - en bok om samhällets syn på våldtäkt, som hon också Augustnominerades för. Katarina Wennstam står alltid på tjejers sida och hennes spänningsromaner...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Bokslukerskan 93

2019-05-14

Betyg

En bra ugdomsdeckare :)

Minna Matson

2017-08-07

Betyg

Bra, spännande och inkännande ungdomsroman. Eller ungdomsdeckare. Jag gillar Alex.

Britt-Marie Kullin

2017-06-12

Betyg

Katarina Wennstam är ju verkligen en av mina absoluta favoritförfattare. Jag har läst alla hennes tio tidigare böcker, varav tre är dokumentära faktaböcker och sju är spänningsromaner. Flickan på hotellet är hennes elfte bok, och den första ungdomsromanen.

Här är en länk till min recension av hennes senaste bok, före den här, Flickan och skammen, där det också finns länkar till mina recensioner av hennes tidigare böcker.

Och jag tyckte mycket om den här boken, precis som jag har gjort med hennes tidigare utgivning. Boken kategoriseras som en ungdomsroman, men jag tycker absolut att den kan läsas med lika stor behållning av vuxna.

Boken är den första delen i en planerad trilogi, och jag vill verkligen fortsätta att läsa serien om Alex Skarp.

Rekommenderas.