Flickan med glasfötter

Shaw, Ali

| 2010

Flag from sv

109


Säregna saker händer på öarna i den avlägsna och snökalla skärgård som heter St. Haudas Land. Egendomliga bevingade varelser fladdrar förbi i de frusna myrmarkerna. Albinovita djur gömmer sig i de snöhöljda skogarna. Maneter lyser i havets djup. Och Ida MacLaird är sakta på väg att förvandlas till glas ... Det började i fötterna och förändringen sprider sig obönhörligt uppåt. Nu återvänder hon till St. Haudas Land, där hon tror att orsaken till förglasningen finns, i den fåfänga förhoppningen att hitta den enda människa som kanske skulle kunna hjälpa henne ... Midas Crook är en ung enstöring som har bott på dessa öar i hela sitt liv. När han träffar Ida är det någonting hos hennes sorgsna, trotsiga sinne som tränger igenom de försvarsmurar han byggt kring sina känslor. Samtidigtsom Midas hjälper Ida att förlika sig med det som drabbat henne löser hon långsamt upp hans inre knutar och de...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Erica S

2013-09-22

Betyg

Mycket bra men kunde varit bättre

Alekzandra K.

2013-06-28

Betyg

Nja. Storyn i sig är intressant, men jag gillar inte hur den är skriven. Det blev långtråkigt ofta. Blev heller inte särskilt befäst i karaktärerna. Hetsläste mest i slutet för att bli klar.

Ida

2012-07-15

Betyg

nja, jag hade förhoppningar om att den skulle vara bättre. historien i sig i ju bra men jag saknar djup. den griper inte tag i mig och jag saknar svar på mina frågor om glaset. varför händer det?

Lina R

2012-05-21

Betyg

Nja, även om handlingen är intressant i sig tycker jag inte att boken når hela vägen fram, karaktärerna blir platta och jag blir aldrig engagerad i dem och deras liv. Synd! Ett okej tidsfördriv men tyvärr inte mer än så.

Linda Åslund

2011-09-11

Betyg

Originell fantasi, en historia att långsamt bli förtrollad av. Jag tänker på böcker av Audrey Niffenegger, men gillar de här huvudpersonerna bättre.

Pernilla Lindholm

2011-08-27

Betyg

Vacker och alldeles underbar! Synd på en del underliga översättningstabbar, men det ska inte romanen i sig klandras för. Det som drar ned betyget från en femma är att jag tycker att det borde kunnat kännas ännu mer, att Idas öde kunnat blir ytterligare känslosamt och "på riktigt". Till en femma är den dock snubblande nära.

Karin D

2011-04-12

Betyg

Så bra bok! Bitterljuv kärlek, udda personer, några oförklarliga fenomen och ett speciellt landskap.

Maja Korpvinge

2011-03-07

Betyg

Jag blev förälskad i boken.

Lina J

2010-12-15

Betyg

vacker!

Johanna Galenpanna

2010-12-15

Betyg

Vilket språk! Underbart.

Camilla Eriksson

2010-08-15

Betyg

En kärlekshistoria om avsked och undergång.I En fantasivärld.