
"Jag borde äta mycket mer grönt och dra ner på köttet." Bekant tanke? Av hänsyn till hälsan, miljön, funderingar kring köttindustrin eller en kombination av olika orsaker blir vi allt fler som vill leva ett grönare liv. Flexitarianen äter vegetariskt - men med undantag. Där vegetarianen helt utesluter kött och veganen utesluter samtliga livsmedel som härstammar från djurriket, väljer flexitarianen en mjukare övergång där lite kött någon gång ibland är tillåtet för att den nya livsstilen ska hålla i längden. I Flexitarianens kokbok står grönsakerna i centrum medan köttet finns med ibland, mer som en krydda eller ett tillbehör. Fisk och skaldjur saknas inte heller. Enklare vardagsmiddagar samsas med festligt plock och trerättersmenyer att bjuda vännerna på, och boken innehåller gott om användbara tillbehör och smårätter att grönsakspiffa dina favoriträtter med. Dessutom finns det mängder...
Visa mer
Recensioner
Bli först med att recensera denna bok