Ett fantastiskt hus. En kärleksfull barndom. En förkrossande hemlighet. Posy Montague fyller snart sjuttio år och bor fortfarande i sitt vackra familjehem, Admiral House, i Suffolk. Här tillbringade hon sin barndom och här har hon själv uppfostrat sina barn. Men trots alla fina minnen och den fantastiska trädgård hon själv har skapat, inser Posy att hon inte längre kan blunda för verkligheten. Huset håller på att förfalla och hon måste sälja det. Men beslutet skjuts upp när hon blir allt mer indragen i sina vuxna söners komplicerade liv. Och som om inte det vore nog dyker plötsligt Freddie upp - hennes stora kärlek som övergav henne för femtio år sedan. Posy har svårt att lita på honom, och det hon inte vet är att både Freddie och Admiral House döljer en fruktansvärd hemlighet. ... perfekt sommarläsning! - Daily Mail ... en varm och härlig kärleksroman. - Prima Magazine Fjärilsrummet...
Detta är min andra (ljud)bok av Riley och jag kan nog säga att jag uppskattar hennes sätt att skriva. De två böckerna jag lyssnat på tillhör olika genrer men jag anser att hon lyckats hålla en hög standard i de båda ändå. Denna ljudbok var ganska lång. Men jag vill ändå påstå att den inte kändes lika lång som den var. Jag gillar att man får följa Posys liv i både dåtid och nutid och det händer en hel del, även fast det ibland inte händer så mycket alls. Motsägelsefullt jag vet. Det är hursomhelst en härlig bok som även tar upp komplicerade familjeförhållanden samtidigt som kärleken till både partner och barn genomströmmar handlingen.
2022-04-25
Lyssnat till denna fantastiska familjesaga. I slutet kom jag att påminnas om Kate Mortons Klockmakarens dotter, även om de är två helt skilda historier. Rekommenderar dem båda med det varmaste. Ögonen fyllts till bredden av tårar flera gånger genom lyssningen…
Det här är en bok jag också gärna skulle hålla i händerna och läsa.
2022-04-11
Den här boken valde jag efter omslaget. Det ska man kanske inte alltid göra men i detta fall var det ett lyckat drag. Jag kommer sakna den mycket.
~
Fjärilsrummet är en underbar bok som innehåller mycket av det en bra bok ska göra enligt mig.😍 Dessutom en bra uppläsare och det fina omslaget fångade mig.🦋
~
#fjärilsrummet #lucindariley #thebutterflyroom #bazarförlag #gunillaleining #boktips #lästips #ljudbok #ljudbokstips #ljudboksrecension
Det här är en roman som kräver sin tid. Då menar jag inte enbart på grund av det faktum att det är en riktig tegelsten, med sina drygt 600 sidor. Nej, jag syftar snarare på att det är en berättelse som behöver ta plats. Det tog en stund för mig att komma i boken, men när jag funnit mig till rätta i Fjärilsrummet, så förstår jag varför Riley är så omtyckt. Det är en välskriven och trivsam feelgood med vackra miljöer, samtidigt är det ett spännande familjedrama.
En roman att rekommendera dig som gillar långa böcker med många dialoger, och en lagom mix av kärlek och drama.
Hög mysfaktor att få tillbringa en kylslagen vinterdag i Fjärilsrummet, så kura ihop dig i soffan med en filt och god kopp te och njut!
2020-07-28
En riktig tegelsten till godbit. De dryga sexhundra sidorna känns inte betungande eller för många. Historien flyter på och behöver ta plats. Boken är, trots sitt omfång, lätt- och snabbläst. Även om jag tröttnade på De sju systrarna efter två böcker i serien är jag nyfiken på att läsa fler böcker av Riley. Fjärilsrummet pekar på stor potential.
2020-07-07
En välskriven varm berättelse om familjekomplikationer. Inte hennes bästa men läsvärd.