Fjärilsjakten

Marika Cobbold Hjörnes nya roman handlar om vad kvinnor får och kan göra, hur de förhåller sig till moderskap och barnlöshet, till kärleken och döden. I centrum står Grace Shields, fotograf. På sin 41-årsdag får hon ett stort paket med posten. Det visar sig vara en tavla som hennes älskare har skickat och som har varit på väg till henne i två års tid: ända sedan älskaren dog. De såg tavlan tillsammans en gång och nu vill hon spåra dess upphovsman. Spåren leder henne till Louisa, en gammal änka som själv som ung varit en djärv målare, men vars konstnärskap kvävdes av en oförstående omgivning och av makens mer konventionella måleri. Vi får ta del av Louisas berättelse såväl som av Graces, i denna spännande...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

A

Annica Gärdin

2011-08-07

Betyg

Jag älskar hennes berättelser och hennes sätt att skriva. Hennes k araktärer är intressanta och hennes bildspråk är oklyschigt. Jag tyckte mycket om Fjärilsjakten. Mina understryktningar och kommentarer i marginalerna blev många. När jag lade ifrån mig den utlästa boken funderade på om jag skulle läsa den igen. Direkt. Men den får vila några veckor. Rekommenderas.

Peter F

2011-06-19

Betyg

Det var omslaget som jag först föll för. Berättelsen var dock större och bredare än vad jag kunnat tänka mig.
Vi får följa två kvinnor, en medelålders och en gammal, via tre berättelser; ramberättelsen och de två kvinnornas livshistorier.
Det handlar om två konstnärligt begåvade kvinnor som, pga att 50 år skiljer dem, får helt olika förutsättningar att utöva sin konst.