Fjärilen i min hjärna

Paulrud, Anders

| 2008

Flag from sv

418


?Nu vänder jag mig nedåt, till fåglarna i underjorden ?  Så kanske. Om det inte lät så dramatiskt. Och vackert.  Förresten, det finns inga ord. Ord som ger det mening, döendet menar jag.  Jag försöker hitta dem i det som är nära: nattygsbordet här intill med blyertspennorna och anteckningsboken, några få böcker. Ett glas saft.? Han tar till pennan för att värja sig när döden fingrar på honom. I sin anteckningsbok med de svarta mollskinnspärmarna skriver han om de fem tumörerna på lungorna och om den pipande andningen, om en egendomlig tveksamhet när han ska svälja och om ljusspringan från badrummet som hjälper mot nattskräcken. På små lappar skriver han meddelanden till den kvinna som lovat att vara med honom till slutet och gömmer dem för att hon en dag ska kunna hitta dem.  Han sörjer sig själv och sitt liv, och han prövar att vänja sig vid tanken att...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

J

Jennie Nyqvist

2013-01-17

Betyg

Detta är definitivt den vackraste bok jag har läst!

A

Anna Borgström

2011-11-08

Betyg

Mycket stark berättelse dom berör. Han skriver öppet och ärligt om sin sjukdom, sin rädslor m. m. Stundtals mkt sex som blev för privat

L

Lars Sederlin

2011-02-13

Betyg

En vacker varm bok.

Johanna Lundin

2010-05-15

Betyg

Den handlar om hans egen stundande död och sorg. Den är en fin liten bok som jag inte har så mycket att säga om dessvärre. Lämnade inte ett så stort avtryck.

Johanna Lundin

2010-05-15

Betyg

Tunn liten bok om sorg, död och livet.

Gunvi Lundqvist

2010-05-07

Betyg

Ja vad kan man tillägga annat än att till Paris kan vi inte alla återvända när klockorna börjat klämta. Gillade Paris delen - påminner om min egen tid i Paris.
Läsvärd - inväntandet av de sista andetagen tas med värdighet.

Ullis N

2010-02-26

Betyg

Vackert skrivet om sorgen över att förlora sitt liv.

Louise A

2009-08-08

Betyg

Med svart humor och känslig hand, skriver Paulrud om sin förestående död. Kunde blivit en riktig snyfthistoria, men han håller sig hela tiden på rätt sida. Att man som läsare sen gråter floder i alla fall, är en helt annan sak.