Fem pärlor till jungfruns krona - Dottern

?Vi var på väg till kyrkan på Marie Bebådelsedag då min mor plötsligt blev sjuk. ? Så ödesdigert inleds den första romanen i en serie om Gertraud. Vi får följa hennes uppväxt till kvinna under en av de mest dramatiska perioderna i svensk historia. Berättelsen inleds år 1527. I Stockholm har kung Gösta infört svenska språket i kyrkan och låtit plocka ned helgonaltare och bestämt att klostren ska stängas. Gertraud lever med sin familj i lilla Kalmar, en vid den här tiden blomstrande handelsstad. Hennes föräldrar har sina rötter i Lübeck, fadern är en välbärgad handelsman med skepp som för varor som sammet, silke, marsipan, kanel, ingefära, guld och pärlor över haven. Gertraud får lära sig sy och brodera och hjälpa till i hushållet. Hon och mor går också i Bykyrkan för daglig bön och bikt. Men det välordnade livet ska komma att ändras för Gertraud och familjen? Dottern ? den första pärlan...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Ann Simonsson

2019-01-12

Betyg

Väntar på fortsättningen.

F

Fiolsparv

2017-01-11

Betyg

Fem av Fem - Jättebra.

Betyg

Snacka om vilken bra bok, jag bara älskar den. Denna serie kan ja rekommendera till er andra sidorna bara flöt fram nää nu ska ja ta & ge mig på del 2.

Betyg

Usch så de levde på 1500-talet. Och så de behandlade små flickor. Blir spännande att följa Gertraud i de följande 2 böckerna.

Annika Olsson

2012-08-30

Betyg

Enkel och lättläst...Tillräckligt bra så att jag vill läsa fortsättningen.

Marita Ryen

2012-08-01

Betyg

En bra historisk roman. Två till i samma serie som jag vill läsa.

Carin Lundberg Papp

2011-08-23

Betyg

Kan inte lägga den ifrån mig!