I medryckande minibiografier portrtteras fem kvinnor som blivit frebilder fr mnga. Deras historier fngar andan d 1800-talet vergick i ett turbulent och dynamiskt 1900-tal. Kvinnornas historier skildrar samtidigt hur man med tillrcklig vilja, drivkraft och stark personlighet kan pverka sitt de.De fem kvinnorna som portrtteras r:Sarah Bernhardt, den frsta internationella megastjrnan.Gertrude Bell, den frsta kvinnan med internationell politisk makt.Coco Chanel, som blev en stilikon fr den nya tidens kvinna.Agnes von Krusenstjerna, romanfrfattaren som vgade skildra kvinnlig erotik.Dorothy Parker, en briljant journalist och den frsta kvinnliga cynikern.
Fem biografier om fem intressanta kvinnor. Sarah Bernhardt var den frsta riktiga vrldskndisen - ven om hon egentligen inte var en s bra sngerska. Gertrude Bell kartlade mellanstern och fungerade som rdgivare t kungar. Coco Chanel var - som alla vet - en vrldsbermd designer. Agnes von Krusenstjerna chockade med sitt frfattarskap. Dorothy Parker var den frsta kvinnan att bli bermd fr sin smarthet. Alla hade gemensamt att de verkade i motvind - de var ju kvinnor. ***
En mycket intressant bok, som gav en inblick i dessa knda kvinnors liv. Kvinnor som jag bara knde till lite vagt - och Gertrude Bell inte alls. Definitivt lsvrd!