I medryckande minibiografier porträtteras fem kvinnor som blivit förebilder för många. Deras historier fångar andan då 1800-talet övergick i ett turbulent och dynamiskt 1900-tal. Kvinnornas historier skildrar samtidigt hur man med tillräcklig vilja, drivkraft och stark personlighet kan påverka sitt öde.De fem kvinnorna som porträtteras är:Sarah Bernhardt, den första internationella megastjärnan. Gertrude Bell, den första kvinnan med internationell politisk makt.Coco Chanel, som blev en stilikon för den nya tidens kvinna. Agnes von Krusenstjerna, romanförfattaren som vågade skildra kvinnlig erotik.Dorothy Parker, en briljant journalist och den första kvinnliga cynikern.
Fem biografier om fem intressanta kvinnor. Sarah Bernhardt var den första riktiga världskändisen - även om hon egentligen inte var en så bra sångerska. Gertrude Bell kartlade mellanöstern och fungerade som rådgivare åt kungar. Coco Chanel var - som alla vet - en världsberömd designer. Agnes von Krusenstjerna chockade med sitt författarskap. Dorothy Parker var den första kvinnan att bli berömd för sin smarthet. Alla hade gemensamt att de verkade i motvind - de var ju kvinnor. ***
En mycket intressant bok, som gav en inblick i dessa kända kvinnors liv. Kvinnor som jag bara kände till lite vagt - och Gertrude Bell inte alls. Definitivt läsvärd!