Fem asiatiska kök

Duke, Yukiko

| 2006

Flag from sv

26


Fem svenska familjer med rötter i Asien delar generöst med sig av sina bästa recept ? vardagsrätter där råvaran lyfts fram genom den enkla matlagningen. Det är recept med genuina smaker anpassade efter svenska förhållanden. Klassiska koreanska husmanskosträtter som bibimbap och bulgogi samsas med kinesisk mapu tofu, japansk sukiyaki, vietnamesiska vårrullar och thailändsk tom yam-soppa. De flesta av recepten är mycket enkla att laga till och tar ofta inte mer än 15?20 minuter. Familjernas personliga erfarenheter inspirerar och lär ut typiska grundsmaksättningar, förmedlar kökskultur och praktiska tips kring dukning och vett och etikett i Asien. En skafferidel med vanligt förekommande ingredienser för varje kök finns naturligtvis också med här. Med dessa kunskaper som grund kan varje matlagare sedan göra sitt eget crossoverkök. Yukiko Duke är journalist med inriktning på asiatisk kultur...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Hanna Rickberg

2011-02-19

Betyg

Älskar denna bok - Yukiko tar oss hem till 5 olika asiatiska famljer som flyttat till Sverige och de ger av sina bästa recept. Kul att både få det historiska med respektive matkultur, det personliga i mötet med familjerna och såklart ett väldigt bra urval maträtter.