Felbehandlad ung man i sina bästa år

Andersson, Kim

| 2013

Flag from sv

3


"Det här är en stark och engagerande berättelse somsäkert intresserar de flesta läsare." Pia Holmström, BTJ Detta är en, tyvärr sann, berättelse om hur hårt livet kan drabba en människa och hans familj. Det är också en historia om sjukvårdens mörkaste bakgård och dess ljusaste framsida, om läkare och annan sjukvårdspersonal som räddar liv och andra som nästan släcker detsamma. Det är också en beskrivning av den märkliga blandningen av känslorna tacksamhet och bitterhet. Tacksamhet för att få vara kvar i livet med familjen och bitterhet över hur livet blev trots att det kunnat undvikas. Senhösten 2009 drabbades Kim, troligtvis, av svininfluensan som härjade då. Till följd av ett kraftigt nedsatt immunförsvar blev han återigen influensasjuk i mitten av december 2009. Den 20 december 2009 tog han den första kontakten med sjukvården och här inleddes en häpnadsväckande behandling. Resultatet...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Detta var en oerhört intressant bok att läsa, om hur fel det kan bli ibland inom sjukvården. Speciellt intressant blir det för mig när de handlar om två utav sjukhusen jag både varit inlagd på och eller sökt hjälp hos. Boken är välskriven med en bra faktadel i slutet man kan läsa på mer. Det är så smärtsamt att läsa om hans sjukdom och strapatserna han fick gå igenom, att man ibland var tvungen att ta en paus från boken. Kim är påläst och man fick även lära sig ett och annat.
Läkare och sjukhus gör fel ibland, och det är inte mer än människor, det jag inte förstår här är att en liten noggrannare undersökning hade gjort så stor skillnad.