Fel sida av järnvägen

Woodrell, Daniel

| 2007

Flag from sv

37


I den lilla staden West Table, Missouri, betyder platsen där du är född allt. Och om du råkar vara född i Venus Holler, på fel sida om järnvägen, gör du bäst i att acceptera ditt öde. Men nittonåriga Jamalee Merridew med det röda håret tänker inte tillbringa resten av sitt liv på fel sida av West Table. Med hjälp av sin vackre bror Jason och dagdrivaren Sammy Barlach planerar hon att ta sig så långt bort från sin prostituerade mamma och Venus Holler som det bara är möjligt. Allt hon behöver är en bil, kontanter och lite uppbackning. Han får oss inte bara att se poesin i de misshandlade rednecksjälarna i Ozark han skriver dessutom något av den roligaste, mest musikaliska, mest fantastiska dubbelbottnade prosan på någon sida av stan, i vilken genre som helst, hög som låg. Ta Elmore Leonards smuts, Barry Giffords vilda hjärta, James Crumleys elakhet, och tro mig eller ej en nypa...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Ulla Englund

2011-11-06

Betyg

Också denna Woodrell-bok är bra! Om än inte lika drabbande som de två tidigare jag läst. Denna handlar inte om maskrosbarn, barn/ungdomar som - trots en frånvarande pappa, en hora till mamma, boende i husvagn på fel sida av orten, med en miserabel uppväxt och andra destruktiva omständigheter - klarar sig bra i livet mot alla odds. För det gör de inte.

Petra Hansson

2011-08-06

Betyg

Osentimentalt och rakt på sak. Språket gillar jag. Texten flyter och allt hemskt händer utan något drama vilket gör att det drabbar hårdare.