
Fedons grekiska är Fedon Lindbergs personliga guide till det grekiska köket. Receptdelen föregås av en introduktion till landets mattradition, kultur och historia, som tar läsaren på en resa till ett Grekland bortom charterturismen. Författaren visar att mat, livsstil och hälsa hänger samman. Traditionell medelhavskost i kombination med en avslappnad inställning till tillvaron förebygger sjukdom och förbättrar hälsan. Med utgångspunkt i både antik och modern kokkonst presenteras rätter som är en njutning för både öga och gom. Inbjudande foton i både färg och svartvitt illustrerar recepten på bland annat: meze (smårätter): tzatziki, auberginepuré, stekt ost, grekiska vårrullar, grillad bläckfisk, kikärtspinnar, fetaost- och lammfärspaj sallader och grönsaker: grekisk sallad, squashbiffar fisk och skaldjur: fiskgryta, räkor med fetaost och tomatsås kött och...
Visa mer
Recensioner
Bli först med att recensera denna bok