Fear and Loathing in Las Vegas: A Savage Journey to the Heart of the American Dream

Thompson, Hunter S.

| 1998

Flag from en

648


Fear and Loathing in Las Vegas is the best chronicle of drug-soaked, addle-brained, rollicking good times ever committed to the printed page. It is also the tale of a long weekend road trip that has gone down in the annals of American pop culture as one of the strangest journeys ever undertaken. Now this cult classic of gonzo journalism is a major motion picture from Universal, directed by Terry Gilliam and starring Johnny Depp and Benicio del Toro. Opens everywhere on May 22, 1998.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Marcus Rothoff

2018-01-21

Betyg

Skruvad och helt idiotiskt underbar. Och hur kan man inte älska en människa vars sista önskan var att bli utskjuten ur en kanon.

Danje Förlag

2017-01-10

Betyg

Ah, den var väl värd att läsa på svenska... speciellt inledningen är så rolig att jag kiknar vid ett tillfälle... därefter flummar den ut mer filosofiskt. Blir till en sociologisk studie.
Men med transkriptionen av dialogen från baren blir det återigen fantastiskt.

J

Jens Jonsson

2015-03-17

Betyg

Mycket underhållande och givetvis oändligt skruvad. Språket är ändå helt okej även om den förmodligen är smidigare på engelska.

Sebastian Ersson

2014-09-26

Betyg

Galen och underhållande, men det blir lite för mycket av det goda och den blir lite seg mot slutet.

Monika Lack

2012-12-16

Betyg

Borde kanske läst den på engelska istället, men motsvarade inte förväntningarna.

Kamali 

2012-02-27

Betyg

Fantastiskt rolig! Inser dessutom att filmen följer boken otroligt bra och båda är så sjukt bizarra. Skrattade så tårarna rann.

R

Robin Magnusson

2012-01-11

Betyg

Gå in med ett öppet hjärta samt sinne och du kommer komma ut ur denna galna resa med en helt ny förståelse. Gå in med fördomar och slarvigt hopsatta åsikter och du kommer inte klara dig förbi första illustrationen. Gonzo-stilens finaste exemplar.

J

Johan Kingberg

2011-12-06

Betyg

Det ö r den bästa bok jag. Har läst, så filmen några år innan jag läste boken filmen är grymt bra och ligger på min 10 bästa filmerna jag har sätt..,

Betyg

Efter att ha läst och dyrkat originalet i flera års tid så är den svenska översättningen en rejäl besvikelse. Einar Heckscher får Raoul Duke och Dr. Gonzo att framstå som Stefan & Krister...

Paul Karlsson

2011-10-07

Betyg

Mästerverket som ligger till grund för en sjukt rolig och underhållande film med Johnny Depp i huvudrollen. Mycket är sig likt från filmen som jag såg innan jag läste boken. Ja man kan i princip säga att Terry Gilliam bild för bild illustrera den flummig nedknarkade hjärna som boken handlar om. Gonzo journalist var det som Hunter S Thompson gjorde sig känd som. Så vad jag kan säga är läs boken och se filmen. Härliga flummigheter. Underhållande helt enkelt med risk för att ibland bli lite enformigt.

astro cyt

2011-08-04

Betyg

Jag har inte läst den på svenska, men på engelska är den fantastisk! Politisk (den amerikanska drömmen har brunnit ner! kriget! Nixon! Korruptionen!), filosofisk, såå rolig och humoristisk. god's mercy on you swine!

Ida

2011-08-04

Betyg

när man läser boken känns det som man har tagit något. man hänger inte riktigt med i svängarna. å vad gick boken ut på? jag är inte riktigt säker på att jag vet det. förutom att de ständigt var höga.

Katarina Sjöö

2011-04-18

Betyg

tippar en solklar femma på engelska, för den är lysande på svenska

Louise A

2011-03-23

Betyg

Läste en tredjedel, det räckte. Inte min grej alls. Jag hade nog uppskattat den för 20 år sen.

Mattias Renström

2011-02-22

Betyg

Den första bok jag givit upp! Bla bla bla knark knark bla bla bla.
*bläddrar 150 sidor framåt*
Bla bla bla eter bla bla syra bla bla knark knark knark knark.

Robin Harrysson

2010-10-11

Betyg

En bok som i all sin vansinniga överdrivenhet säger något relevant om drogkulturen på 60 och 70-talet samtidigt som den är väldigt underhållande.

T

Thomas Karolin

2010-08-03

Betyg

Hunter S och hans "advokat" åker till Las Vegas för att rapportera från ett rally. Och - enligt dem själva - för att leta efter The American Dream. Själva handlingen sedan går väl i korta drag ut på att de tar enorma mängder olagliga och synnerligen ohälsosamma preparat och ägnar sig åt diverse märkligheter. Jag tycker det är väldigt underhållande skrivet. Det är skrivet i första person och berättarjaget benämner sig själv "Hunter Thompson". Man kan som vanligt i de fallen frestas att sätta likhetstecken rakt av mellan berättaren och författaren, men det är väl tveksamt? Om inte annat verkar det märkligt att man så pass detaljerat kan återge vad som händer efter man varit vaken i 80 timmar i sträck och tryckt i sig litervis med starksprit. Dvs helt oräknat de kopiösa mängerna "sinnesvidgande" droger man också sätter i sig i den här berättelsen. Rekommenderas ialllafall. Hade sett filmen och föga förvånande så var det här bättre. .

C L

2010-02-03

Betyg

Tyvärr gör inte filmen boken rätta.