Fear and Loathing in Las Vegas : a savage journey to the heart of the Ameri

Thompson, Hunter S.

| 2005

Flag from en

??We were somewhere around Barstow on the edge of the desert when the drugs began to take hold. I remember saying something like, ??I feel a bit lightheaded; maybe you should drive ????

Marcus Rothoff

2018-01-21

Skruvad och helt idiotiskt underbar. Och hur kan man inte lska en mnniska vars sista nskan var att bli utskjuten ur en kanon.

Danje Frlag

2017-01-10

Ah, den var vl vrd att lsa p svenska... speciellt inledningen r s rolig att jag kiknar vid ett tillflle... drefter flummar den ut mer filosofiskt. Blir till en sociologisk studie.
Men med transkriptionen av dialogen frn baren blir det terigen fantastiskt.

Sebastian Ersson

2014-09-26

Galen och underhllande, men det blir lite fr mycket av det goda och den blir lite seg mot slutet.

Kamali 

2012-02-27

Fantastiskt rolig! Inser dessutom att filmen fljer boken otroligt bra och bda r s sjukt bizarra. Skrattade s trarna rann.

R

Robin Magnusson

2012-01-11

G in med ett ppet hjrta samt sinne och du kommer komma ut ur denna galna resa med en helt ny frstelse. G in med frdomar och slarvigt hopsatta sikter och du kommer inte klara dig frbi frsta illustrationen. Gonzo-stilens finaste exemplar.

Johan Kingberg

2011-12-06

Det r den bsta bok jag. Har lst, s filmen ngra r innan jag lste boken filmen r grymt bra och ligger p min 10 bsta filmerna jag har stt..,

Efter att ha lst och dyrkat originalet i flera rs tid s r den svenska versttningen en rejl besvikelse. Einar Heckscher fr Raoul Duke och Dr. Gonzo att framst som Stefan & Krister...

Paul Karlsson

2011-10-07

Msterverket som ligger till grund fr en sjukt rolig och underhllande film med Johnny Depp i huvudrollen. Mycket r sig likt frn filmen som jag sg innan jag lste boken. Ja man kan i princip sga att Terry Gilliam bild fr bild illustrera den flummig nedknarkade hjrna som boken handlar om. Gonzo journalist var det som Hunter S Thompson gjorde sig knd som. S vad jag kan sga r ls boken och se filmen. Hrliga flummigheter. Underhllande helt enkelt med risk fr att ibland bli lite enformigt.

astro cyt

2011-08-04

Jag har inte lst den p svenska, men p engelska r den fantastisk! Politisk (den amerikanska drmmen har brunnit ner! kriget! Nixon! Korruptionen!), filosofisk, s rolig och humoristisk. god's mercy on you swine!

Ida

2011-08-04

nr man lser boken knns det som man har tagit ngot. man hnger inte riktigt med i svngarna. vad gick boken ut p? jag r inte riktigt sker p att jag vet det. frutom att de stndigt var hga.

Katarina Sj

2011-04-18

tippar en solklar femma p engelska, fr den r lysande p svenska

Louise A

2011-03-23

Lste en tredjedel, det rckte. Inte min grej alls. Jag hade nog uppskattat den fr 20 r sen.

Mattias Renstrm

2011-02-22

Den frsta bok jag givit upp! Bla bla bla knark knark bla bla bla.
*blddrar 150 sidor framt*
Bla bla bla eter bla bla syra bla bla knark knark knark knark.

Robin Harrysson

2010-10-11

En bok som i all sin vansinniga verdrivenhet sger ngot relevant om drogkulturen p 60 och 70-talet samtidigt som den r vldigt underhllande.

T

Thomas Karolin

2010-08-03

Hunter S och hans "advokat" ker till Las Vegas fr att rapportera frn ett rally. Och - enligt dem sjlva - fr att leta efter The American Dream. Sjlva handlingen sedan gr vl i korta drag ut p att de tar enorma mngder olagliga och synnerligen ohlsosamma preparat och gnar sig t diverse mrkligheter. Jag tycker det r vldigt underhllande skrivet. Det r skrivet i frsta person och berttarjaget benmner sig sjlv "Hunter Thompson". Man kan som vanligt i de fallen frestas att stta likhetstecken rakt av mellan berttaren och frfattaren, men det r vl tveksamt? Om inte annat verkar det mrkligt att man s pass detaljerat kan terge vad som hnder efter man varit vaken i 80 timmar i strck och tryckt i sig litervis med starksprit. Dvs helt orknat de kopisa mngerna "sinnesvidgande" droger man ocks stter i sig i den hr berttelsen. Rekommenderas ialllafall. Hade sett filmen och fga frvnande s var det hr bttre. .

C L

2010-02-03

Tyvrr gr inte filmen boken rtta.