Fdernas missgrningar

Larsson, sa

| 2021

Tilldelad Svenska Deckarakademins pris fr rets Bsta Svenska Deckare 2021? Jag ber dig, Martinsson. Jag orkar inte gra det hr. Du mste hjlpa mig. Det r en dende mans sista nskan.Rttslkare Lars Pohjanen ber Rebecka Martinsson att utreda ett preskriberat mord. Hon gr motvilligt med p detta, fast hon egentligen r arbetstrtt och slutkrd.Snart har hon ven en ny mordutredning p sitt bord. Spren lper samman och leder ocks till mrka hemligheter i hennes egen familjehistoria.ntligen r den sista boken om Rebecka Martinsson hr!

Monika W

2024-01-03

Serien om Rebecka Martinsson har varit bland det bsta jag har lst. Femte delen kom 2012 och jag lste den faktiskt redan ngon mnad senare, s vntan p den hr sjtte och sista delen, Fdernas missgrningar, har varit lng. Vldigt lng. nd fick den st i hyllan och vnta i drygt tv r. Men nu var det dags, i min Finish That Series-utmaning.

Direkt nr jag brjar lsa s mrker jag hur pulsen gr ner. Det r mrkligt hur stressnivn sjunker med en gng, nr jag placeras i den hr miljn i hnderna p sa Larsson. De frsta hundra sidorna eller s r helt fantastiska. Jag trivs s utomordentligt bra hr. Sedan blir det bde hackat och malet.

Fdernas missgrningar r en mycket fin och riktigt vrdig avslutning p en magnifik serie. Det knns tryggt att lmna alla hr. Rent sprkmssigt har jag absolut ingenting att klaga p. Allt r mycket vlskrivet, men det r fr mnga ord. Mer specifikt; fr mnga ord som inte har med grundberttelsen att gra. Egentligen s r detta mer en roman n en deckare och det r gott s. Det r bara inte alls vad jag frvntade mig.

OBS! Detta r en kraftigt frkortad text. Hela finns p min blogg https://bokslut.blogspot.com/2024/01/bok-fadernas-missgarningar-av-asa.html

emmakicki

2023-11-18

Startade starkt men det blir lite vl mycket beskrivningar, boken hade ltt kunnat vara ngot tunnare. Men p det stora hela lsvrd.

I

Ingrid

2022-10-29

Bra serie. Hrlig skildring av natur och mnniskor. Trovrdig.

K

Kajsastinas

2022-08-31

Helt ok men tyvrr inte bttre n s

Katarina Nord

2022-08-10

Underbar bok som jag tycker ska lyssnas p s essensen av boken med sa Larsson kommer till sin rtt!

Anna Piippolainen

2022-05-15

En helt fantastisk bok. Finstmd och vacker. Otroliga personskildringar. Levande beskrivningar. Otroliga liknelser. Allt griper tag i en och man knner att man r nrvarande. Det knns kta.
Fenomenalt upplst av frfattaren sa Larsson sjlv.
Lite sorgligt att det ska vara den sista i serien, men kanske om vi har tur kommer det en del sju ocks.

Riktigt bra!

K

Kerstin Kolm

2022-03-26

Tillhr en klar minoritet- tycker boken r bde seg och trkig.
Tycker inte frfattarupplsningen r s bra heller.

Solveig Andersson

2022-02-11

Frtrfflig avslutning p serien tillika den bsta boken. Ls den!

Ewa H

2022-02-06

En ren njutning! sa Larsson har en frmga att mla naturen med bde doft, frg och knsla. Hennes ofta karga landskapsbeskrivningar har en motsvarighet i mnniskorna, starka och naturnra. De kriminella gtorna blir nstan underordnade men r lika vl en spnnande story. Denna deckare har till och med en varm och gripande krlekshistoria, wow!

Ulla Englund

2022-01-17

Jan Svensson

2021-12-01

Hller samma niv som de andra bckerna i serien men blir lite feel good p slutet nr alla lsa trdar ska avslutas infr avslutningen av serien. Gr den kanske lite lngre n vad som skulle behves fr just denna historien. Men visst r det vlskrivet.

Mats Sigfridsson

2021-11-08

En vrdig och bra avslutning p serien om Rebecka Martinsson. Betyg 3,5

Britt-Marie Kullin

2021-09-30

Betyg: 5 av 5 - 📚 - Boken Fdernas missgrningar r den sjtte och sista delen i bokserien om klagaren Rebecka Martinsson i Kiruna. Jag har lst dom fem tidigare bckerna, och tyckt vldigt mycket om dom alla. Och den hr avslutande boken var precis lika bra som dom tidigare bckerna i serien. Mycket vlskriven med vldigt bra karaktrer och hrliga naturskildringar. Riktigt spnnande och ofrutsgbara mordfall. Gripande berttelser om mnniskoden, bde i nutid och tillbakablickar till sextio- och sjuttiotalet. Jag blev vldigt berrd av vissa delar av boken. Kan varmt rekommendera boken, som skert kan lsas fristende, men rekommenderar allra helst hela bokserien.

Karin .

2021-09-20

Stundtals helt fantastiska milj- och personskildringar! Blir dock alltfr lngrandigt, med flera terkommande beskrivningar utan betydelse.