Tilldelad Svenska Deckarakademins pris fr rets Bsta Svenska Deckare 2021? Jag ber dig, Martinsson. Jag orkar inte gra det hr. Du mste hjlpa mig. Det r en dende mans sista nskan.Rttslkare Lars Pohjanen ber Rebecka Martinsson att utreda ett preskriberat mord. Hon gr motvilligt med p detta, fast hon egentligen r arbetstrtt och slutkrd.Snart har hon ven en ny mordutredning p sitt bord. Spren lper samman och leder ocks till mrka hemligheter i hennes egen familjehistoria.ntligen r den sista boken om Rebecka Martinsson hr!
Serien om Rebecka Martinsson har varit bland det bsta jag har lst. Femte delen kom 2012 och jag lste den faktiskt redan ngon mnad senare, s vntan p den hr sjtte och sista delen, Fdernas missgrningar, har varit lng. Vldigt lng. nd fick den st i hyllan och vnta i drygt tv r. Men nu var det dags, i min Finish That Series-utmaning.
Direkt nr jag brjar lsa s mrker jag hur pulsen gr ner. Det r mrkligt hur stressnivn sjunker med en gng, nr jag placeras i den hr miljn i hnderna p sa Larsson. De frsta hundra sidorna eller s r helt fantastiska. Jag trivs s utomordentligt bra hr. Sedan blir det bde hackat och malet.
Fdernas missgrningar r en mycket fin och riktigt vrdig avslutning p en magnifik serie. Det knns tryggt att lmna alla hr. Rent sprkmssigt har jag absolut ingenting att klaga p. Allt r mycket vlskrivet, men det r fr mnga ord. Mer specifikt; fr mnga ord som inte har med grundberttelsen att gra. Egentligen s r detta mer en roman n en deckare och det r gott s. Det r bara inte alls vad jag frvntade mig.
OBS! Detta r en kraftigt frkortad text. Hela finns p min blogg https://bokslut.blogspot.com/2024/01/bok-fadernas-missgarningar-av-asa.html
2022-05-15
En helt fantastisk bok. Finstmd och vacker. Otroliga personskildringar. Levande beskrivningar. Otroliga liknelser. Allt griper tag i en och man knner att man r nrvarande. Det knns kta.
Fenomenalt upplst av frfattaren sa Larsson sjlv.
Lite sorgligt att det ska vara den sista i serien, men kanske om vi har tur kommer det en del sju ocks.
2022-03-26
Tillhr en klar minoritet- tycker boken r bde seg och trkig.
Tycker inte frfattarupplsningen r s bra heller.
En ren njutning! sa Larsson har en frmga att mla naturen med bde doft, frg och knsla. Hennes ofta karga landskapsbeskrivningar har en motsvarighet i mnniskorna, starka och naturnra. De kriminella gtorna blir nstan underordnade men r lika vl en spnnande story. Denna deckare har till och med en varm och gripande krlekshistoria, wow!
Betyg: 5 av 5 - 📚 - Boken Fdernas missgrningar r den sjtte och sista delen i bokserien om klagaren Rebecka Martinsson i Kiruna. Jag har lst dom fem tidigare bckerna, och tyckt vldigt mycket om dom alla. Och den hr avslutande boken var precis lika bra som dom tidigare bckerna i serien. Mycket vlskriven med vldigt bra karaktrer och hrliga naturskildringar. Riktigt spnnande och ofrutsgbara mordfall. Gripande berttelser om mnniskoden, bde i nutid och tillbakablickar till sextio- och sjuttiotalet. Jag blev vldigt berrd av vissa delar av boken. Kan varmt rekommendera boken, som skert kan lsas fristende, men rekommenderar allra helst hela bokserien.