Fatal remedies

Leon, Donna

| 1999

Flag from en

120


For Commissario Guido Brunetti it begins with an early morning phone call. A sudden act of vandalism has just been committed in the chill Venetian dawn. But Brunetti soon discovers that the perpetrator is no petty criminal, for the culprit at the scene is none other than Paola Brunetti, his wife.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Blommiga Barbro

2017-08-26

Betyg

Jag vill ju tycka om den. Och jag tycker ganska bra om familjen Brunetti, men det är tyvärr också allt. Jag hade hoppats att den skulle påminna lite om Ingrid Hedströms: Villette-deckare. Men där Hedström skrev fascinerat, spännande och väldigt engagerande- så blir den här boken enbart tråkig. Den börjar ganska bra och Irene Lindh läser bra, men efter en timme är jag totalt ointresserad av den röriga handlingen som mer verkar vilja ta upp ämnen som genusproblematik och traffickinglagar- viktiga ämnen, absolut!- men kanske inte så intressanta i en deckare med tanke på att det inte är lite som Donna Leon skrivit om det. Efter tre timmar har jag fått mer än nog av denna så kallade deckare som i själva verket inte är en deckare, där mängder av italienska namn slungas mot mig som lyssnare och jag knappt hinner förstå vem som är vem. Nej, jag tycker inte att det här var en speciellt bra deckare. Välskriven kanske, men inte så mycket mer.
Mitt slutbetyg blir, en 2:a! Ingenting som jag kan rekommendera!

E

Ewa H

2015-11-22

Betyg

Leon blir bättre och bättre. Alltid samhällsproblem i fokus, alltid en riktig vändning i det allra sista och som alltid den högst charmerande kommissarie Brunetti och hans lika intressanta familj.