Fast Food Nation

Schlosser, Eric

| 2007

Flag from es

256


Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Carina Larsson

2019-02-26

Betyg

En bok om de multinationella och kommersiella snabbmatskedjorna i USA, och deras påverkan på miljön, folkets hälsa, djurhanteringen, utnyttjandet av till största delen unga och invandrare inom produktionen och försäljningen, motarbetandet av förbättringar i de olika leden m.m. Skrämmande läsning, nyttig information, och väcker tankarna på oss konsumenters delaktighet i det hela.

Lars Willfors

2013-08-03

Betyg

Mer 2000-tal blir det inte! Tendentiöst reportage från drive in-kulturens bakgator.

h4l h4rtl3y

2012-11-16

Betyg

Tillhör onekligen kategorin "viktig bok". Även om den kräver en del uthållighet av sin läsare; emellanåt mer redovisning är journalistik. Men den kompenseras i stort av att det som sagt är belagt och därmed trovärdigt. Det enda som eg. drar betyget för mig är att boken rör USA primärt, och en mängd frågor kvarstår efter att jag läst boken som handlar om hur ser situationen ut i Europa? I Sverige? Men, boken har inte ambitionen att vara heltäckande, så svårt att eg. kritisera för det. Även om jag saknar det ...

Susanne Rydvald

2011-07-15

Betyg

Behöver man kommentera en bok när det visas bl.a.foton av en amerikansk MacDonalds clown dansande runt framför en hel grupp stirrande dagisbarn ?!

Lady Flanders

2009-06-19

Betyg

Viktigt budskap, men ack så illa skriven.