Farligt att frtra

Lang, Maria

| 1979

Det r examenstider p Stockholms Stadslroverk och frberedelserna pgr fr fullt infr den stora vrfesten med middag, dans och s kvllens clou: den traditionsenliga teaterfrestllningen. I slutscenen faller hjltinnan ned p scengolvet till rungande applder men det hr inte till pjsen, hon har blivit frgiftad med cyankalium. Puck och Einar undervisar bda p lroverket och kommissarie Christer Wijk r snart p plats. Men knappt har han hunnit dit frrn han gr en hemsk upptckt, under scenen ligger nnu en dd elev! Vem r det egentligen som velat rja de kvinnliga eleverna ur vgen och stulit kemikalier ur skolans giftskp?

emmakicki

2020-08-07

Helt okej och trivsam pusseldeckare.

Emelie Jonsson

2020-05-11

Bra mysbcker skriver hon. Sitta ner i en ftlj och en kopp te och skrmmas lite lagom.

Billy Larsson

2017-07-27

Ofrarglig och rar, men ett fr sin tid starkt stllningstagande i upplsningen.

Det mrks att bckerna r skrivna fr ett bra tag sedan fr sprket r lite hgtravande och inte gr det saken bttre av att upplsaren frstrker det. Och namnen sedan. Vem kallar sig fr Pyttan idag? Eller Rutger?
Precis som man gr nyversttningar s hade man kunnat nyredigerat denna bok till nutidens sprk eller r det grsligt frbjudet? S uttalar upplsaren namnet Viveka som Vi veka och det gr mig lite smirriterad. Nu kanske ni tror att man kan hoppa ver denna bok helt men det tycker jag inte, fr lsvrd r den om man kan bortser frn det negativa. Jag hade dessutom helt fel vem som var mrdaren. Men jag hoppas Storytel byter upplsare om det kommer fler som ljudbok.

Xenia Oxenstierna

2015-11-24

Tv serien r mycket bttre

L

Liselotte Wijkmark

2014-12-11

Vi diskuterade flera titlar av Maria Lang och vi enades om att efter vrldskrigen orkar man inte med blodiga skildringar. Langs snlla pusseldeckare r precis lagom.

Pia Stendahl

2013-10-08

Det mrks att boken har en del r p nacken vilket p ett stt ger en knsla av naivitet men det har ocks sin charm. Det r sknt att lsa en deckare som inte grottar ner sig i brutala och sjuka detaljer vilket jag tycker r ganska vanligt bland deckare i dag.

Det r ocks intressant att lsa vad som var dtidens sknhetsideal och hur annorlunda dialogerna var mot idag. Allt r s mycket mer formellt. Med andra ord blir boken en intressant tidsskildring.

Maria Langs bok r en klassisk pusseldeckare med en handfull misstnkta i en sluten milj och det r alltid roligt att gissa vem som kan vara frvaren medan man lser. Jag kan vl inte pst att man som lsare fr sig ngra strre verraskningen men jag blir road fr stunden och det i sig r inte illa.

Maddes Bokblogg

2013-09-02

Fr mycket prat och fr lite spnning. Varfr stannar de kvar p n nr de finns en mrdare i bland de, var vara en av allt jag strde mig p.

Ola Janker

2013-07-31

En i Bergslagen r en ganska hrlig milj och man kan tnka sig att den hr romanen nog, fr vissa, var ganska provocerande nr den kom ut i slutet av 40-talet. Dock knns karaktrsbeskrivningarna inte helt klockrena och nej, konjak lser inte alla problem hur borgerlig man r...:-)

Blommiga Barbro

2013-06-03

Hade frst en aning svrt fr gammalsvenskan men nr jag vl kom in i den tyckte jag att den var riktigt bra. Och vldigt vgad fr sin tid. Betydligt bttre n mnga dussindeckare som slpps nufrtiden,

My.loved.books

2013-04-07

Lika bra som de tv frsta :) Maria Lang brjar bli en riktig favorit!

My.loved.books

2013-03-26

Vldigt bra deckare! Enligt mig r detta en riktigt bra pusseldeckare, Sveriges svar p Agatha Christie!

Pontus Liedberg

2013-03-08

Maria Lang var nr hon var bst en mstare p att skapa ett problem som man vill veta hur det ska lsas. Puck r en trevlig berttare ocks. Det var lngesen jag lste den hr, men jag minns stmningen p n...

D

Dan Tilert

2012-11-05

Med yxig dialog (rimligen ven fr att vara 40-tal) och personportrtt plattare n i The Colonel's Bequest hjlper det inte att jag r rtt ointresserad av vem mrdaren r. Tvan r inte stark.

Mylar .

2011-09-21

Mycket fngslande och spnnande lsning, om n lite verdriven i sitt avverkande av personer. Trovrdig och genomtnkt, vilket r en dygd fr pusseldeckare.

Peter F

2011-06-20

Inspirerad av Sara Krrbloms avhandling brjade jag lsa lite femtiotalsdeckare.
"Inte flera mord" frn 1951 r Maria Langs tredje roman och den utspelar sig i det fiktiva Skoga.
Trevlig lsupplevelse.
Lst maj 2011.

S

Sofie Petersson

2011-05-27

Jag ska absolut ge mig i kast med fler Lang-deckare. Visste inte ens att svenska pusseldeckare i den hr klassen existerade. Hrligt. Sommaren r rddad.

Petra Hansson

2011-03-22

Handlingen utspelas p ett sommarstlle i bergsslagen 1947. Karaktrerna tillhr uppsalas akademikervrld. Detta r Maria Langs frsta deckare om komissarie Christer Wijk. Jag r helt sld p dessa bcker, tiden, sprket och persongalleriet.

Karin .

2010-08-14

Maria Langs (dvs Dagmar Lange (1914-1991), filosofie doktor) frsta deckare i en lng serie. Denna skriven 1949.

janne lindh

2010-07-04

Rrig historia som utspelas p gymnasium i Stockholm. Flera mord och mycket mode. Ofta trkig och med anstrngd psykologi. Hr inte till Maria Langs bsta.

Carina Rydberg

2009-05-08

...misstnker att den svenska titeln lyder: Mrdaren ljuger inte ensam. Maria Lang r definitivt det hr landets svar p Agatha Christie, och trots att de r tntigt skrivna, s kan man faktiskt ha lite kul med henne deckare - det hr r bara en av dem. Kolla grna in Se dden p dig vntar, med flera...