A Farewell to Arms

Hemingway, Ernest

| 1988

Flag from en

1711


One of Hemingway's finest novels, A FAREWELL TO ARMS was published in 1929 when the author was at the height of his power, It draws on his own experiences serving with the Italins in World War One when he was severely wounded in action and awarded the Croce de Guerra. This is a vivid portrait of men at war which also explores their deeper responses to the cruetly and heroism of Battle

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

L

Leo

2020-03-28

Betyg

M

Mattias Sjögren

2019-09-27

Betyg

Handlingen är lite halvtråkig men det finns ändå ett driv som gör läsningen intressant!

Jesper Svensson

2015-02-03

Betyg

Tål hur många omläsningar som helst.

Cindy Kempe

2014-10-26

Betyg

Läste inte ut den och var inte så förtjust i den. Karaktärerna var osympatiska och historien kändes inte särskilt intressant även om boken var lättläst.

Sebastian Ersson

2014-09-24

Betyg

Jag älskar Hemingways rättframma, okonstlade sätt att skriva, även om själva handlingen är lite väl tråkig. Det kan bero på att man är van vid mer ingående beskrivningar, inte bara en scenisk framställning av vad som sker. Resultatet här blir dock att karaktärerna var svåra att fästa sig vid, och kärlekshistorien svår att ta på allvar.

T

Tobias Wahlberg

2013-04-10

Betyg

Svårbedömd. Stundtals väldigt tråkig, men samtidigt oerhört välskriven.

Mattias Lönnebo

2012-08-23

Betyg

Det här är en oerhört välskriven roman som utspelar sig under det första världskriget. Hemingways språk är osentimentalt och sparsmakat, ändå skriver han om de stor viktiga känslorna och frågorna. Kriget, livet, döden, vänskap, rädsla och den stora kärleken. Det är lika mycket en kärleksbok som en krigsskildring, vilket är en imponerande prestation av författaren. Boken är en fin och realistisk skildring av vad det är att vara människa. Jag kan verkligen rekommendera den till var och en som uppskattar verkligt god litteratur.

Mattias Lönnebo

2012-08-23

Betyg

Lysande!

M

Marcus Sohl

2012-04-13

Betyg

Helt enkelt exelent av den störste mästaren av dem alla.

Nanna Naumann

2011-11-23

Betyg

Inte lika bra som "For whom the bell tolls" och "Och solen har sin gång", men fortfarande en givande läsning. Kärlekshistorien, som på vissa håll beskrivits som "historisk" lämnar en hel del övrigt att önska, men krigsskildringarna gör fortfarande boken läsvärd. Jag gillar Hemingways tankeströmmar, men kunde ofta klarat mig utan den styltiga dialogen. Slutet höjde betyget på boken.

M

Mats Sigfridsson

2011-10-05

Betyg

En stark och medryckande handling. En kärlekshistoria mitt i krigets helvete. Boken växer med varje sida. Dialogen mellan människorna i boken känns lite banal och inte riktigt naturlig. Ytterligare en klassiker till handlingen.

M

Mary G

2011-08-17

Betyg

Efter att ha läst Den gamle och havet var jag väldigt sugen på att läsa denna klassiker men blev djupt besviken. En smetig kärleksroman är vad det är. Rekommenderas inte.

L

Lars Andersson

2011-05-17

Betyg

Pinsamt osubtilt beskriven kärlekshistoria i början av boken, allt ifrån min synvinkel givetvis. Jag kan ha fattat fel, men jag undrar fortfarande vad han menade. Orkade inte med många kapitel.

J

Jasmine S

2011-01-08

Betyg

Kommentera...

I

Ingrid Herrström

2010-09-08

Betyg

Krigsböcker gillar jag inte, men denna är lite annorlunda, skrivet ur den enskildes perspekyiv.

Josefine Ejebjörk

2010-07-05

Betyg

En bok som går upp och ner, mestadels upp men ojämnheten får mig att dra bort en stjärna.

Anita Lundgren

2010-05-04

Betyg

Svår att bedöma. Den är ju skriven 1928 och det märks. Men jag vet för lite om samtida litteratur för att säga om den är annorlunda eller ej. Men det känns som den var rätt modern när den kom och kanske kom det inte så många böcker som var kritiska mot kriget. Men dialogerna är förskräckliga, tyvärr finns det inget annat ord. Fast det är rätt spännande hur han berättar en stor historia med små detaljer utan att egentligen skildra så mycket. Vete f-n hur det gick till...

Jan Sandgren

2009-12-03

Betyg

Hemingways absolut bästa. Texten flyter som honung!