Fardus och Malte. Papegojkaoset

Ceder, Camilla

| 2021

Det bsta Fardus vet r att lsa och skriva. Maltes hgsta nskan dremot r att f ett eget husdjur. De gr i samma klass och r ltt bsta teamet. Vnner kan nmligen vara kompisar ven om de tycker olika. Till exempel om djur! Charmigt, humoristiskt och mitt i prick i Camilla Ceders frsta bok om bstisarna Fardus och Malte och Maltes nya, busiga papegoja. Varmt, frgstarkt och mysigt illustrerat av Hanna Granlund som ven gr bilderna till succserien Spksystrar.Idag har Malte lovat en verraskning efter skolan. Nr han lser upp ytterdrren fr Fardus nstan en chock. Tidningar ligger utspridda ver kksgolvet, en brdlimpa guppar uppsvlld i diskvattnet och i fruktsklen har ngon bitit i alla frukterna. Frn gardinstngen hrs ett muttrande: En papegoja! Motvilligt hller Malte med om att gojan nog behver bli lydigare ? Men hur gr man egentligen nr man ska uppfostra en fgel?CAMILLA...

Handling: Fardus & Malte r bsta vnner. Hemma hos Malte brukar det alltid vara lugnt och sknt. Men en dag ligger det tidningar ver hela kksgolvet och ngon har bitit i alla frukter i fruktsklen. Vad har hnt? Frn gardinstngen hrs ett muttrande, en papegoja!! Hur har Malte kunnat skaffa ett s busigt husdjur? Till slut hller han med om att gojan nog behver bli lydigare. Fast hur uppfostrar man egentligen en papegoja?

Omdme: Jag tyckte det var fr lite text

Philip 8 r:
Papegojkaoset r en rolig bok med ganska stor text och fina bilder i frg. Den handlar om tv kompisar och de heter Fardus och Malte. Fardus har ftt en papegoja som r busig. En knasig fgel r det. Malte vill grna ka p ridlger ocks men det vill inte Fardus. Jag tycker att ni ska lsa boken.

Gustav 10 r:
Detta r en lttlst bok som man lser klart snabbt. Det r mnga bilder i frg i boken. Jag tror att Fardus inte vill vara p ridlgret fr att hon r lite rdd fr hstarna. Vi lrde oss vad nedrvt och inlrt beteende betyder. Det r snt papegojan gr och kanske kan de hjlpa papegojan att ndra p vissa saker.

AC (mamma):
Jag tycker att boken r fin. Den r lttlst och kan bde lsas hgt och tyst. Kan nog passa bra i ett klassrum. Det finns mycket att prata om nr man lser boken d den tar upp utmaningar som svartsjuka, revirtnk, husdjur osv. Dessutom r boken ganska kul. Gillar bde texten och de frgglada illustrationerna.