Fantastiskt fenomenala kvinnor som förändrade världen

Pankhurst, Kate

| 2018

Flag from sv

4


  "Fantastiskt fenomenala kvinnor som förändrade världen var årets bästsäljande faktabok för barn i Storbritannien 2017 och det är lätt att förstå varför. Det här är en fenomenal bilderbok fylld av korta, spännande berättelser om kvinnor som gjort skillnad. Kate Pankhurst har också lagt in små faktarutor där man kan läsa om kvinnornas specialområden och illustrationerna är färgstarka, roliga och underbart vackra. Fantastiskt!" Betyg 5 av 5 BTJNominerad till CILIP Carnegie & Kate Greenaway Children's Book Awards 2018 Årets bäst säljande faktabok för barn i Storbritannien 2017! Här får du möta en rad fantastiskt fenomenala kvinnor som har levt spännande liv och satt stora avtryck i historien. En bok för stora och små att inspireras och ta lärdom av.Följ med upp i luften tillsammans med upptäckaren och piloten Amelia Earhart, hälsa på...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

J

Betyg

Fantastisk, inspirerande & snyggt illustrerad!

Gullis lästips

2019-03-08

Betyg

Bokserien Fantastiskt fenomenala kvinnor är fullspäckade med fenomenala kvinnor som förändrat världen. Dessa faktaböcker är fyllda med färgstarka och fantasifulla illustrationer som täcker bokuppslagen med humoristiska och häpnadsväckande bilder av varje enskild kvinna. Tillsammans med fascinerande och intressant fakta som är uppdelad i faktarutor där man kan läsa om kvinnornas specialområden.

Här samverkar både bilderna och texten på ett nytt och annorlunda sätt där språket är lättsamt humoristisk utan att tappa respekten för de porträtterade. Det är helt fenomenala bilderböcker som lär fånga ung och gammal då de är fyllda med enkel och lärorik fakta om det fantastiskt kvinnor som gjort skillnad och förändrat historien.

Det här är helt klart fenomenal bilderböckerna fylld av korta och spännande faktaberättelser som riktar sig till de yngre läsarna i åldrarna 6 - 9 år men som lär engagera både små och stora.

@barnbokstips

2018-12-02

Betyg

Det har kommit flera böcker för barn och ungdomar senaste åren som porträtterar kvinnor som på olika sätt gjort stora saker men som inte fått stort utrymme i historieböcker, undervisning osv. Underbart att få läsa om alla dessa häftiga, coola, smarta, modiga, omtänksamma, tuffa, utforskande, banbrytande, intelligenta kvinnor! De två böckerna i ”Fantastiskt fenomenala kvinnor” är fantastiskt fina! Illustrationerna underbara! Kate Pankhurst är en brittisk barnboksförfattare och illustratör. Dessutom är hon ättling till Emmeline Pankhurst som gjorde en avgörande insats för kvinnors rösträtt i Storbritannien. Böckerna är översatta till 15 språk och sålt i över hundratusen exemplar bara i England. Så viktigt med förebilder att inspireras av och de här böckerna är fulla av förebilder! Äntligen får kvinnorna sin rätta plats i historien!🌟👌🏼📚
Fantastiskt fenomenala kvinnor som skapade historia
Fantastiskt fenomenala kvinnor som förändrade världen
Kate Pankhurst, Mima förlag

Barnboksfamiljen .

2018-10-25

Betyg

I denna bok så möter vi tretton olika kvinnor som krossat glastak och på många vis varit med att skapa det samhälle vi har idag.
Vi möter namn Rosa Parks, Marie Curie, Emmeline Pankhurst osv. Varje kvinna har var sitt uppslag som är rikt på lekfulla illustrationer med mycket färg. Vi introduceras också kort till deras områden. Eftersom bokens kvinnor kommer från många olika områden såsom författare, idrottare, politiska aktivister osv så får vi fakta om olika viktiga ämnen. Som t.ex kampen för kvinnlig rösträtt.

Sättet som författaren har skrivit boken uppskattar jag, man får flera gånger höra om hur kvinnorna på sin tid mötte motstånd men att de vägrade lyssna. De gick sina egna vägar och motbevisade skeptikerna. En riktig peppbok för barn som behöver kvinnliga förebilder med jävlar anamma.

Boken är också en lekfull introduktion till faktaböcker för barn i lågstadiet - utmärkt! Boken har lagom korta och roliga stycken för att boken inte ska bli torr och tråkig. Väldigt lätt att sprängs in för mycket fakta i faktaböcker för barn. Som då resulterar i att barnet tappar intresse då det blir för mycket. Men i denna bok så lyckas man göra en bra balans mellan lekfullhet och fakta.

En utmärkt tips på en bra julklapp för barn i åldrarna 6-9 år!