Fången i Arrida

Flanagan, John

| 2010

Flag from sv

102


Will är tillbaka som spejarens lärling! Spejarens lärling återvänder och måste nu, tillsammans med sina trofasta vänner Halt och Evanlyn, frita skandernas kidnappade ledare. I en tillbakablick följer vi Will och hans vänner i ett äventyr som utspelar sig tiden mellan de tidigare böckerna Slaget om Skandia och Den förtrollade skogen, året innan Will blev spejare. Den sjunde boken i serien inleds med att Halts bröllopsfestligheter hastigt blir avbrutna av skandernas sändebud. Deras överjarl, Erak, har tagits som gisslan. Will och hans vänner måste, tillsammans med femtio av skandernas krigare, bege sig till Arrida för att överlämna lösensumman och frita Erak. Som vanligt blir det en strapatsfylld och farlig resa där allas mod och färdigheter sätts på prov. Boken slutar med att Will äntligen får sina papper på att han är en fullärd spejare. Och han blir slutligen tilldelad sitt eget efternamn:...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Det är Wollström sista år som lärling

Betyg

Wil och evanyln har gömt sig i en stuga idé Skandiaaktien bergisen

Betyg

Wil och evanyln har gömt sig i en stuga idé Skandiaaktien bergisen

K

Knut Cedersmyg

2015-07-26

Betyg

Underbar bok men mycket spänning! Alla böckerna har samma recension som denna. Böckerna i serien har blivit mina favorit böcker med stor marginal!!!!! Förutom spejarens lärling kan jag även tipsa om serien Broderband vilka också är skrivna av John Flanagan. Älskar hur personer blir indelade situationer som man kan följa. Båda serierna håller jag kära!

Tony

2012-10-20

Betyg

Grät en skvätt. Lagom manligt.

Sanna

2012-09-23

Betyg

Jag trodde att den skulle vara mycket bättre eftersom 3:an var hur bra som helst men den var bra och läsvärd och jag ser framemot att läsa 5:an.

Jag börjar ogilla Horace mer och mer men jag vet inte riktigt varför kanske för att jag vill att Evanlyn och Will ska vara ett par och att Horace verkar intresserad av henne. Jag tyckte att det var synd att Will och Evanlyn förlorade "kontakten" i de här sista kapitlet och jag hoppas att dom hittar tillbaka till varandra igen.

Bästa delen i boken var kriget och jag gillade skanderna speciellt Erak och det var bra att Ragnak dog, jag undrar om Halt planerade det eller inte... Men blev så imponerade av Ragnak, han var en sån bra krigare! Hoppas bara skandierna håller sitt löfte med slavarna (att de ska släppas fria) för det fick man inte veta.

K

Kajsa lindberg

2011-02-15

Betyg

Jag kan bara säga: super bra bok MEN det finns bättre!

K

Kajsa lindberg

2011-02-15

Betyg

Jag läste boken i sommras så jag kommer inte ihåg så mycket så det får bli en 4.