Fångad

CHRISTOPHER, LUCY

| 2010

Flag from sv

25


Spänning som när det blixtrar, skräck som när det åskar. En häpnadsväckande, läskig och vacker bok." John Marsden, författare Du såg mig innan jag såg dig, på flygplatsen, den där augustidagen. Du hade något speciellt i blicken, som om du ville ha något av mig. Ingen hade någonsin sett på mig på det sättet förut, med en sådan intensitet. Det gjorde mig osäker. Fick mig ur balans. De där isblå ögonen som mötte mina, som om jag kunde värma dem. De kan vara ganska skrämmande, de där ögonen. Vet du det? Och ganska vackra också. Du hajade till när jag tittade på dig och vände dig bort, som om du skämdes över att ha blivit påkommen med att stå och spana in en främmande tjej på flygplatsen. Men jag var inte främmande. Eller hur? Du spelade bra. Jag gick på det. Det är lustigt, men jag har alltid litat på blå ögon, alltid trott att de var ofarliga. Alla hjältar har blå ögon. Det är bara skurkar...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Sussie S

2011-11-15

Betyg

Trots att den tydligen klassas som en ungdomsbok så tycker jag att den var läsvärd och bra. Slutet störde jag dock ihjäl mig på.

A

Anna Malmgren

2011-09-26

Betyg

Jag har läst den på svenska. Ganska djup och jag är inte säker på att alla ungdomar uppskattar den. Fint språk, vackra miljöer och ett ett komplicerad berättelse.

Maria Palm

2011-08-29

Betyg

Jag blir "fångad" av denna bok. Den går knappt att lägga ifrån sig. Hudra olika möjliga upplösningar rusar genom huvudet men ingen av dem stämmer in. Läs.