Family living - den ostädade sanningen

Sjöberg, Lotta

| 2011

Flag from sv

29


En kärleksfull hyllning till dammråttorna och otillräckligheten Family living ? den ostädade sanningen är en tecknad bok om familjelivet som det faktiskt ser ut. Det är ett uppror mot alla perfekta ideal och omöjliga krav som möter oss i ?gör om mig?-programmen, inredningstidningarna och barnuppfostrings-tv.Tecknaren och författaren Lotta Sjöberg har skapat en antihusmorspraktika som utmanar drömmen om ett fläckfritt föräldraskap och ifrågasätter den allmänna slit-och-släng-hetsen. Alltmer tyder på att det mest hälsosamma och miljövänliga livet är det motsatta. Att vi inte kan köpa oss till harmoni, att vår tid är viktigare att lägga på barnen än på det perfekta hemmet och att vi mår bäst om vi får duga som vi är.Lotta Sjöbergs bilder är drastiska och fulla av pinsam igenkänning. Råden är radikala och humorn värmande. Det handlar om dåligt samvete, nödlösningar, dubbelmoral och...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Lotta Berling

2013-01-14

Betyg

Smårolig, med några extra roliga rutor. Vi har ett barn så jag kunde inte helt identifiera mig med trebarnskaoset, även om viss igenkänning finns. Snabbläst.

Anna Lindström

2013-01-04

Betyg

Hahaha!!! Här känner man igen sig helt! Väldigt roligt och jag får mig många goda skratt. Gillar de alternativa dörrskyltarna, särskilt den om "allergiker träder in på egen risk".

Therese G

2012-03-06

Betyg

Klockrent!

Marika Holmberg

2011-05-04

Betyg

Vilken underbar bok! Jag satt med ett igenkännande leende på mina läppar hela den halvtimme det tog att läsa den! Men visst, det fanns sanningar som tog bort leendet för en sekund, men sen var det där igen. Jag får en lätt känsla av att Lotta Sjöberg spionerat på min familj när barnen var små... Nu ska jag skynda mej att låna ut boken så fler får känna att de inte är ensamma om allt detta!
TACK boktipset.se för den fina boken!!