Familjen

NOMINERAD TILL AUGUSTPRISET 2020Vissa säger maffia, själva kallar de sig problemlösare.I områden där samhället sviker står andra beredda att ta sig an uppgiften att skipa rättvisa och utöva makt. Som familjen Al Asim.Under mer än ett decennium har den prisbelönta journalisten Johanna Bäckström Lerneby följt familjen från Angered utanför Göteborg. Nu berättar hon om hur de kontrollerat en hel förort med 50 000 invånare. Och vad som händer när svenska myndigheter går samman för att försöka slå ut det som kallas det »parallella samhället«.I detta omskakande reportage får vi följa familjen, de som drabbats av deras brott och myndigheternas jakt för att sätta dit dem -- en gång för alla.*Johanna Bäckström Lerneby är journalist och författare. Hon har mottagit Stora Journalistpriset i kategorin »Årets berättare« och nominerats till en Guldspade i klassen »Bok« för Handelsvara:...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Välskriven och intressant!

Betyg

Välskriven och intressant!

Betyg

Välskriven och intressant!

Maria Myrberg

2022-01-31

Betyg

Helt ok dokumentär.

Nicklas Björk

2021-10-26

Betyg

En välskrivet och mycket skrämmande läsning om hur en kriminell familj tar mer makt i samhället.

Även om det blir en aning snurrigt med alla namn som figureras i boken, så är det ändå tydlig och modig beskrivning om maffiafamiljens huvudkaraktärer och deras brott. Vidare får vi som läsare även följa hur polis och andra relevanta myndigheters kämpar för att begränsa familjens makt.

FAMILJEN väcker starka känslor. Jag lider med de oskyldiga som drabbas och jag blir förbannad över respektlösheten mot lag och ordning. Det här en bok som borde vara varje politikers skyldighet att läsa, för detta är ett samhällsproblem som inte får växa.

Anna Kreissl

2020-12-08

Betyg

Intressant men svårt att hänga med i alla olika händelser med olika namn. Tänkt ofta på att författaren är modig som skriver om detta och hur galet det är att Sverige inte kan komma åt kriminaliteten på ett bättre sätt. Familjen porträtteras som människor bakom handlingarna vilken är fint.

Gunilla Norström

2020-12-01

Betyg

Boken är välskriven repotagebok, men mitt låga betyg beror på att jag är kluven till att "marknadsföra" kriminaliteten som är ett stort problem i vårt samhälle, även om många inte ser det.
Jag förstår att det kan vara intressant att få en inblick, men ändå känner jag att boken ockxå kan inspirera unga att vara en del i detta paralella samhälle. Inte alla unga, men dock de som står med ett ben i varje samhälle.
Familjen får här gratis reklam för sin verksamhet och det gillar jag inte riktigt

A

Ann-Sofi Burström

2020-11-07

Betyg

Grundlig och trovärdig bok och modig författare

A

Angie J

2020-11-07

Betyg

Intressant och välskriven reportagebok om ett mycket viktigt ämne.

A

Anna Ericsson

2020-10-30

Betyg

Intressant och modig!

Bobbo

2020-10-25

Betyg

Läsvärd.

Anna Granström

2020-10-04

Betyg

Väldigt välskriven och intressant reportagebok. Sen kan jag inte låta bli och undra hur författaren vågade skriva denna bok?!

J

Julia Gedin

2020-10-01

Betyg

Betyg

Spännande och intressant. Men saknar lite problematisering och sen är det en väldans massa upprepningar.

Maria

2020-08-13

Betyg

Väldigt intressant ämne men tycker ibland att boken saknar riktning.

Sofi Lindberg

2020-07-24

Betyg

Mycket viktig bok

Henrik Johansson

2020-07-15

Betyg

Skrämmande läsning men intressant. Tycker den beskriver lösningarna bra.