Jane Austen möter Bridget Jones i internationell bästsäljare. Trots att Sophie Beckett är dotter till en greve har hon degraderats till tjänarinna av sin styvmor. Därför är hennes chanser för smita in på Lady Bridgertons maskeradbal minimala ? men plötsligt händer det! Med skyddet från sin mask kan ingen avslöja hennes sanna klass och identitet, så när hon träffar Benedict Bridgerton bleknar verkligheten och hon känner sig som en prinsessa. Tyvärr vet hon att alla förtrollningar bryts vid midnatt ? Benedict å sin sida kan efter balen inte släppa tanken på den förtjusande men mystiska kvinnan i silverklänning. Vem är hon och hur ska han kunna hitta henne? Detta är tredje fristående delen i serien om Familjen Bridgerton i 1800-talets England.
Även fast jag inte gick samma ”wow” känsla av denna boken som i förra så tyckte jag verkligen om den.
Jag kände dock att Sophie och Benedict inte passade särskilt bra ihop och det fanns inte någon riktig kemi mellan dem. Enligt mig föll både romansen och boken lite platt.
Men jag kommer utan tvekan fortsätta läsa serien och ser fram emot att lära känna resten av Bridgerton syskonen! Plus att jag inte kan få nog av Quinns fantastiska sätt att skriva.
De två första böckerna levererade inte enligt mitt tycke.
Denna boken får snäppet bättre betyg då man inte följde exakt samma händelseförlopp som de två första böckerna gjorde. Denna boken är en askungesaga och det hjälper faktiskt för man blir lite mer intresserad av själva historian, till skillnad från tidigare böcker.
Plus är också att Benedict inte verkar vara en riktigt lika stor mansgris som Anthony var. Favoritkaraktär hittills är helt klart Violet Bridgerton!
2021-01-07
Det här är den tredje delen om Familjen Bridgeton. Sophie Becket är dotter till en greve, hennes pappa har dött och hon bor nu tillsammans med sin styvmamma och hennes två döttrar. Efter hennes pappas bortgång behandlas hon som en husa av hennes styvmamma. En kväll är det maskeradbal och Sophie får självklart inte följa med när styvmamma med döttrar går till balen, i smyg klär hon upp sig i en vacker silverklänning och beger sig till balen. Med skydd av sin mask kan ingen avslöja henne identitet och hon uppvaktas av själva Benedict Bridgeton... ingen får avslöja vem hon är så innan balen är slut avlägsnat hon sig och och ingen vet vem den vackra kvinnan med silverklänning var....
Det var ett tag sedan jag läste de två första böckerna men efter att ha sett serien på Netflix så blev jag sugen att ge mig på böckerna igen. Jag tycker att boken fick mer liv efter att sett serien då jag nu hade ansikten på många av karaktärerna. Vill man läsa om kärlek, dramatik, humor och hemligheter så är denna bok perfekt. Underbar romance som utspelar sig i början på 1800-talet. Jag får en känsla och slussas tillbaka till tiden med romantiska och historiska Harlequin böcker som man läste i sin ungdom. Visst man vet lite vad man får när man läser denna typ av böcker men vem vill inte drömma sig bort och läsa om kärlek och romantik.
2020-12-20
Ännu en trevlig del i denna serie! Till en början mycket influerad av Askungen. Bra berättat, och sympatiska huvudpersoner. Vill gärna fortsätta läsa serien.
Den tredje boken om syskonen Bridgerton handlar om Benedict, som möter sitt livs kärlek på moderns maskeradbal. Problemet är att hon var maskerad och vägrade ge honom någon ledtråd till vem hon är innan hon flyr balen vid midnatt. Sophie Beckett är earlens av Penwood oäkta dotter, som han har tagit hand om som sin myndling. När han gifter sig med en änka med två döttrar blir Sophies liv sämre. Och ytterligare så när earlen dör. Men hon stjäl dig till några maskerade ubderbara timmar på lady Bridgertons bal...
***
Som en variant på Askungen är denna tredje bok om syskonen inte riktigt lika bra som de två tidigare. Men ändå trevlig läsning. 🤗 Och nu kämpar jag stenhårt för att avverka lite annat på att-läsa-listan innan jag ger mig på del fyra. 🤪