Falska bevis

Leon, Donna

| 2010

Flag from sv

52


Kommissarie Brunetti ställs mot sina egna När en äldre dam hittas mördad drar den ambitiöse och arrogante polisinspektör Scarpa snart slutsatsen att hennes hushållerska är skyldig till dådet. Fallet är avslutat, anser både han och polisledningen. Men när kriminalkommissarie Brunetti börjar titta närmare på saken upptäcker han att bevisen mot hushållerskan inte håller. Han beslutar sig för att lösa det hela på egen hand. Men eftersom ledningen inte vill att han arbetar vidare med fallet, blir Brunetti tvungen att använda sig av ljusskygga metoder för att hitta den skyldige.Med kommissarie Brunetti har Donna Leon skapat en sympatisk deckarhjälte som är lyckligt gift och en i grunden vänlig själ. Men i böckerna om Brunetti får man inte bara fantastiska skildringar av Venedig utan även en inblick i Italiens nätverk av politiker, maffia och medier. "'Falska bevis' är en av de bästa...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Blommiga Barbro

2018-02-03

Betyg

Småspännande, engagerande och mycket välskriven. Tycker dock att de liksom de andra böckerna om Brunetti är alldeles för pratiga, med för många italienska namn att hålla reda på. Men helt klart godkänd!
Mitt slutbetyg blir, en stark 3:a!

E

Ewa H

2016-01-13

Betyg

Nej, nu har Donna Leon nästan helt tappat bort spänningen. Det här blev en tradig genom gång helt utan hennes elegans. Återstår förstås den genomtrevliga Brunetti och det charmiga samspelet med Elettra och familjen.

I

Inger Mårtenson

2011-12-07

Betyg

Donna Leon som alltid mer än bra!

Bengt Månsson

2011-07-04

Betyg

Kommentera...