Fallhöjd

Hornby, Nick

| 2005

Flag from sv

709


Taket på Hopparnas hus en nyårsafton. Det är norra Londons populäraste plats att begå självmord på, men fyra främlingar upptäcker att det där med att ta sitt liv inte är så enkelt när man blir avbruten hela tiden. Den alltid lika solbrände Martin Sharp är en frukost-TV-personlighet som hamnat på kant med livet. Han hade allt -hustru, barn och karriär - men sumpade rubbet. Att ta livet av sig verkar för Martin varaden enda vettiga lösningen. Hans liv är inte längre uthärdligt. Maureen tänker också göra det i kväll, och det är på grund av Matty, som aldrig lyckats lära sig det som normala barn lyckas lära sig, som att tala eller gå. Maureen älskar verkligen sitt barn och hon har alltid försökt att vara en god katolik, men nu känner hon att hon är redo att begå en fruktansvärd synd, den kanske värsta av dem alla. Alldeles galen av hjärtesorg, ensamhet och ungdomlig ångest, för att inte tala...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Blommiga Barbro

2016-06-05

Betyg

Den börjar riktigt bra, men sen blir den enbart sämre och sämre och sämre...Väldigt bra uppläsare i form av Gunnel Fred och Johan Ulvesson däremot!

D

Diesolina .

2013-08-28

Betyg

Som ljudbok är denna HELT FANTASTISK. Gunnel Fred och en manlig inläsare gör de fyra personernas "roller" och det är så underbart bra!Jag har nog lyssnat på denna tjugo gånger, och den är fortfarande helt lysande. Få böcker har fått mig att skratta så mycket. Håller dock med nedanstående om att själva historien tappar fart på slutet.

Marita Ryen

2012-10-08

Betyg

Annorlunda historia om fyra personer som träffas när de tänker ta sina liv. Både rolig och sorglig men tappar fart mot slutet.

Emelie Söderberg

2011-02-03

Betyg

Bra dialoger. Skrattade högt mellan varven men något seg emellanåt...