Fallet

Los Angeles, här har Harry Bosch bekämpat brott under många år, men nu börjar pensionen närma sig. Med tre år kvar vid LAPD dras han in i ett fall där politiska intriger inom polisen har lett till ond, bråd död. Fullmäktigeledamoten Irvin Irving har haft ett horn i sidan till Bosch i många år. När hans son hoppar - eller blir knuffad - från ett fönster på det legendariska hotellet Chateau Marmont kräver Irving att Harry ska hålla i utredningen. Samtidigt är kriminalveteranen upptagen med ett fall från slutet av 80-talet, där DNA från en våldtäkt tyder på att en dömd våldtäktsman omöjligen kan ha utfört sitt brott. Det mesta tyder på att polisens laboratorium har gjort fel, och det kan äventyra en lång rad kommande rättegångar. Harry försöker desperat lösa bägge fallen. En okänd mördare har verkat i Harrys hemstad under flera decennier, och poliskårens mörka hemligheter kommer att överraska...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Cindy Kempe

2018-10-06

Betyg

Spännande och snabbläst som alla böcker om Bosch. Den mest intressanta kärlekshistorian i de böcker jag läst om honom samt fint att få följa relationen med dottern. Det finns något speciellt i känslan av att Bosch närmar sig slutet av sin karriär och hur det ger formen på berättelsen lite annorlunda karaktär.

E

Ewa H

2015-03-15

Betyg

En hederlig, bra Connelly med Bosch i huvudrollen.

Y

Yngve Carlsson

2014-03-14

Betyg

Lästa allt av Michel Connelly han är bland topp 5 av mina favoritförfattare. Framförallt Harry Boschserien.

R

rojo Z

2013-10-23

Betyg

Tycker denna liksom övriga Connolyböcker är välskriven.

E

emmakicki

2013-08-03

Betyg

Stabil Bosch men blev aldrig jättespännande.

F

Fredrik Davidson

2013-07-31

Betyg

Min 15:e bok av Connelly. Generellt tycker jag att de där Bosch är med är de bästa. Tyvärr måste jag säga att både Bosch och Connelly har mattats av. I denna bok hanteras två fall, men jag förstår inte varför då de helt saknar koppling till varandra.Dessutom nämns att Bosch och Kizmin Rider varit partners på Cold case enheten tidigare inte mindre än tre gånger.

Thommy Stenström

2013-07-12

Betyg

Harry Bosch. Går det att tröttna på honom? Ja kanske det. Men inte jag. Det går liksom inte att sluta läsa när man väl satt igång.

Denna gång börjar det med ett gammalt mord som ska uppklaras. Men efter ett tag dyker det upp ett till. Så Harry har mycket att göra och dessutom har han sin dotter som måste tas hand om. Han har med andra ord fullt upp denna gången också.

Jan Banan

2013-06-15

Betyg

Connelly levererar än en gång kvalité. De bägge fallen han jobbar med i denna bok får dock inte riktigt igång mig. 3:an är stark!

Kjell Höddelius

2013-06-14

Betyg

Fallet är den första men absolut inte sista boken av Michael Connally. En bok som är svår att släppa, man vill gärna läsa klart. Bra handling och bra språk behandling. Gav mersmak att läsa fler av honom.

Pia Stendahl

2013-05-21

Betyg

Michael Connelly och hans karaktär Harry Bosch har jag följt under många år och jag är alltid lika glad när en ny bok kommer ut. Jag blir aldrig besviken när jag läser Connellys böcker. Connelly levererar alltid.

Fallet är en spännande bok med många trådar och flera oväntade vändningar så det gäller att hålla tungan rätt i mun när man läser .

I denna bok är det lite mindre fokus på Boschs privatliv än de senaste böckerna och det gör inget tycker jag. Fokus ligger på utredningarna, den interna politiken inom polisen och makthavarnas försök att påverka polisens utredningar.

Som vanligt är Connellys bok välskriven och lättläst. Författaren vet hur man binder ihop alla trådar, utan att tappa bort något på vägen.

Gillar du Connelly och Harry Bosch så kommer du med Fallet få precis det som du förväntar dig. Kvalitativ spänning på hög nivå.

www.bokbrus.se finns alla mina ljudboksrecensioner samlade.

Anette Tunius

2013-04-23

Betyg

Klassisk Harry Boch deckare . Välskriven, lågintensiv och med politiska undertoner.

P

Pär Svensson

2012-08-12

Betyg

Stabil Bosch.

Tobbe Fransson

2012-05-20

Betyg

Svår att släppa. Harry Bosch blir äldre men böckerna bättre. Många bottnar och inga enkla lösningar.

Tobbe Fransson

2012-05-20

Betyg

Svår att släppa. Harry Bosch blir äldre men böckerna bättre. Många bottnar och inga enkla lösningar.