Fallet med den försvunna tjänsteflickan

Hall, Tarquin

| 2010

Flag from sv

34


Rolig och färgsprakande detektivroman i det moderna Indien Möt Vish Puri, Indiens mest diskrete privatdetektiv. Korpulent, fåfäng och mycket skicklig löser han fall i den myllrande staden Delhi. Lik en nutida, indisk Hercule Poirot charmar han både klienter och läsare med sin anslående mustasch och faiblesse för godsaker (plus en fru som vakar som en hök över vad han stoppar i sig). Den inrutade tillvaron med slentrianuppdrag som går ut på att kolla upp bakgrunden hos blivande par i arrangerade äktenskap bryts när Puri en dag blir kontaktad av en advokat. Denne anklagas för att ha mördat sin unga tjänsteflicka som plötsligt försvunnit. För att rentvå sig måste advokaten hitta henne, och Vish Puri åtar sig med glädje det intrikata fallet. Sökandet efter flickan tar honom och hans medhjälpare genom ett kokande Delhi, fyllt av avgaser, callcenter och massor av grön chili. De färdas...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Natasha Illyés

2011-11-23

Betyg

Kan vara att jag saknar humor, men författarens försök till ironi är mest tröttsam. Det mesta blir fånig istället för roligt, särskilt när författaren inte heller tar sin historia på allvar. Tog sig något i slutet.

Mylar .

2011-11-06

Betyg

Kändes uppstyltad och saklig i början, men när jag vant mig blev det underhållande och spännande. Inte riktigt i klass med damernas detektivbyrå, men snudd på.

Petra Hansson

2011-08-30

Betyg

Tankarna går onekligen till "Damernas dektektivbyrå" Men här befinner vi oss i indien och det känns lite spännande. Puri är en något uppblåst men charmig dektektiv. Mys-pys-deckare med en doft av curry.

Tarja Ahlgrén

2011-05-15

Betyg

En feel-good variant som fick mig att streckläsa och lämnade mig med en känsla av att jag faktiskt lärt mig något av det moderna Indien på kuppen. Inte illa av en i grund och botten ganska enkel deckare!

Eva Carlsdotter

2010-11-17

Betyg

Småputtrig och rolig blandning av Damernas Detektivbyrå och Ture Sventon. Mycket målande beskrivning av det indiska samhället.

Annelie S

2010-08-08

Betyg

Snacka om att man blir sugen på indisk mat när man läser denna :=)

Annelie S

2010-07-23

Betyg

Den här boken gillar jag!!! Hoppas på att det kommer fler böcker med Puri som huvudperson. Jag älskar miljöskildringarna som är mycket träffsäkra, kanske gillar jag den mer för att jag själv varit i städerna där handlingen utspelar sig....?

Å

Åsa Leanderson

2010-04-16

Betyg

Orientalisk deckare som sätter krydda och spännig i tillvaron!

Fiona *

2010-03-05

Betyg

Roande : )

Betyg

En annorlunda deckare i en spännande miljö