Fallet G

Nesser, Håkan

| 2003

Flag from sv

1294


-G. Det var fallet G. det handlade om, ingenting annat, bestämde han sig för. Inga luddiga personliga motiv, inga omskrivningar, bara den där gamla frågan som jagat honom i femton år. Vem dödade Barbara Clarissa Hennan? Eller snarare: hur hade G burit sig åt för att döda henne? En mördad kvinna i en torrlagd simbassäng. En mördare med ett alibi som inte tycks kunna spräckas. Fallet G. Först efter femton år finner Van Veeteren svaret på denna kvardröjande gåta. Och kanske skulle det varit bättre om han aldrig funnit det? EN LÅNG BERÄTTELSE GÅR MOT SITT SLUT? FALLET G ? första och sista kapitlet i Håkan Nessers dekalogi om kommissarie Van Veeteren i Maardam någonstans i Europa. Van Veeteren-sviten 1993?2003 ? 10 år, 10 kriminalromaner. Samtidigt som den tionde och avslutande boken om Van Veeteren publiceras ges de tidigare nio böckerna ut på nytt i en kartonnageutgåva.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Cindy Kempe

2019-07-23

Betyg

Nesser kombinerar spänning med filosoferande och det blir intressant och till och med ganska vackert. Han får mig alltid att reflektera kring moraliska och existentiella frågor mitt uppe i läsupplevelsens kärntema. Jag är lite förvånad över att min egna teori stämde i slutet.

Helena Rasmusson

2019-07-20

Betyg

Har läst mycket av Nesser, men ej denna serie om Van Veeteren. Gillar Nesser skarpt & tänkte därför plöja hans gamla böcker i denna serie! Blev inte besviken i den första boken! Underbart språk & lagom klurigt i ett lugnt tempo! Inte den bästa han skrivit, men absolut läsvärd!

Nikolaj T

2015-07-24

Betyg

'Hans liv var en oxe, en oxe som drogs ner i dyn.'

E

Ewa H

2015-06-21

Betyg

Nesser är ju skicklig, men denna känns lite omodern, kanske lite skolläraraktig. Intrigen är det dock inget fel på.

Marc Moore

2013-11-02

Betyg

Lång och med ett slut som inte helt övertygar. Helt ok men han har skrivit bättre.

K

Karin Löfstrand

2013-02-08

Betyg

130208: Läser om gamla böcker och konstaterar ännu en gång att kriminalromaner har ett "bäst före" datum. Denna 20 år gamla historia känns inte så upphetsande.

Helena Nilsson

2010-07-31

Betyg

OK. Gillar egentligen inte Nesser, men den här var ganska bra.

Oskar Henriksson

2010-02-21

Betyg

En av de absolut bästa svenska kriminalromanerna genom tiderna! Antagligen Nessers bästa.

Oskar Henriksson

2009-12-15

Betyg

Nesser är alltid pålitlig. Det här tillhör dock inte hans bästa. Lite för kort. Och lite väl dyster dialog.