Falco

Kallentoft, Mons

| 2018

Flag from sv

16


Vem kan du lita på? En tonårsflicka utför ett kallblodigt terrordåd i Stockholms tunnelbana. Sverige befinner sig i chock. Är flickan en ensam galning eller har hon agerat på någons order? En polis anmäls försvunnen och hittas kort därpå brutalt mördad. Hans senaste uppdrag var som hanterare vid infiltreringen av en stor knarkliga. Nu kräver infiltratören, vars identitet är okänd, kriminalinspektör Zack Herry som kontaktperson. Samtidigt som Zack kämpar med tilliten i sin nya kärleksrelation dras han allt djupare in i utredningen. När bitarna slutligen faller på plats står tusentals människoliv på spel. FALCO är Mons Kallentofts och Anna Karolinas första gemensamma bok. Genom att spetsa det högaktuella kriminaldramat med personliga konsekvenser skapas en berättelse som berör lika mycket som den skrämmer. "Så välskrivet och realistiskt att det gör ont." BTJ "En...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Serien om Zack Herry är en av mina absoluta favoriter. Köpstopp eller ej, jag måste ha de böckerna. Och när det gäller den här serien så ställs de inte bara in i hyllan för att samla damm, jag läser dem också. Jag kände mig en aning besviken på förra delen och jag kan erkänna att jag var lite orolig när Kallentoft bytte medförfattare mitt i. Men shit alltså, det här är så jäkla bra. Läs mer på min blogg

Betyg

Underbar fortsättning på serien. Korta avsnitt och korta repliker gör att man lättare ser allting framför sig. Tyvärr, för det är mörkt och otäckt. Men samtidigt så väldigt bra. Jag vill bara ha mer.

Betyg

Spännande, mörk och skickligt skriven!

Betyg

Betyg: 4,5 av 5.

Boken Falco är den femte delen i Herkulesserien. Dom fyra tidigare har Mons Kallentoft skrivit tillsammans med Markus Lutteman, men den här boken har Mons Kallentoft skrivit tillsammans med Anna Karolina. Namnet Herkulesserien bygger på Herkules, i den grekiska mytologin, som utförde tolv stordåd. Och jag hoppas verkligen att det även blir tolv böcker i serien om kriminalinspektör Zack Herry.

Dom fyra tidigare böckerna heter Zack, Leon, Bambi, och Heroine. Och jag har tyckt väldigt mycket om dom alla fyra. (Länkarna går till mina recensioner av dom).

Jag märkte ingen skillnad, att en av dom två författarna är utbytt. För jag tyckte att den här boken var lika bra som dom tidigare böckerna.

Boken är mycket spännande, och tyvärr väldigt aktuell, då den börjar med ett terrordåd. Den innehåller action, kärlek, droger, mord, blod, tortyr, sex, svek, och har ett otroligt högt tempo.

Rekommenderar varmt boken, som i och för sig kan läsas fristående. Men jag tycker absolut att man ska läsa serien från början, och följa med i Zack Herrys privatliv, som är en stor del av böckerna, även om det är olika fall i dom fem böckerna.