Fakta om Finland

Loe, Erlend

| 2002

En ny bok av Erlend Loe, utropad till litterärt fenomen och talesman för sin generation! I Oslo bor en man som ska göra en broschyr som lockar norska turister till Finland. Visserligen har han aldrig varit där, men han uppfinner raskt en finsk farmor. Detta ska bli ett mästerverk! Om det inte varit för hans ångestfyllda förhållande till det våta elementet. Något oväntat händer, han möter en ung kvinna. Plötsligt ställs det krav på honom. Allt börjar accelerera. Broschyren blir alltmer ohanterlig. Förhållandet till Finland utvecklar sig till rena styrkeprovet. En dramatisk uppgörelse närmar sig. "Om jag var ung och läste Naiv. Super. skulle jag i ren inspiration själv vilja bli författare." Göran Tunström

G

gordon apelberg

2014-01-08

Bra bok

Tommy -

2012-12-04

Tungläst och tveksam intrig. Ändock helt okej. Fantastiskt språk!

Fredrik Axelsson

2012-07-27

Nja. Det blir liksom aldrig roligt. Det är en ok läsning med en del ljusglimtar, men i helhelt magert.

Karin Norlander

2012-07-16

Inte alls Erlend Loes vanliga kvalité.

Kamali 

2011-10-15

Ännu en s.k. "rolig" författare som jag inte tycker var ett dugg rolig. Tacka vet jag Pratchett!

Anna

2011-09-17

loe funkar inte alls här, även om jag är ett fan annars. naiv.super och gör vad du vill är till exempel två underbara böcker.

Stig Svåren

2010-05-29

Borde kanske få bara 1 stjärna då det var riktigt risigt och känsla av kejsarens nya kläder...men vissa lysande avsnitt drar betyget upp.

Joel Sommarsol

2010-01-12

Den enda Erlend Loe-bok jag inte har gillat. Jag tyckte att den var tragglig.