Facing heaven : Det sichuanska köket

Videgård, Erik

| 2015

Flag from sv

2


Mitt första möte med maten från Sichuan var en befrielse. Plötsligt förstod jag. Så här kan kinesisk mat smaka. Som ett fyrverkeri för smaklökarna. Smaker och dofter jag inte trodde fanns. I mitt fall blev jag så inspirerad att resultatet blev en egen restaurang som hade öppet i tre år. Gästerna från restaurangen saknar maten så mycket att jag idag bjuder hem en del av dem till mig en gång i månaden. Vad gör man inte för sina gäster? Facing heaven - Välkommen till sichuanköket är en bok för dig som inte lagat sichuanesisk mat tidigare. En väg in i en värld av smaker och upplevelser. Den kittlande smaken av sichuanpeppar i koppärriga mamma Chens tofu eller de umamipackade svarta jästa bönorna i två gånger i grytan-fläsk, brutalhettan i röd fisk med chili och den mystiska smaken i en bangbangkyckling. Erik Videgård började i restaurangbranschen på allvar 1984 och har sedan dess haft...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Bli först med att recensera denna bok