Fabrikör Liljeroos luftskepp

När kommundirektör Hemmi Elstelä ska fyra av startskottet för ett medeldistanslopp råkar han själv sätta av i full fart och till råga på allt vinna loppet. Och detta iförd grå kostym! Händelsen leder till att han får sparken från sitt jobb - men han misströstar inte. Han får snart ett nytt jobb och blir tegelfabrikör Lars Liljeroos högra hand. Första uppdraget för Hemmi blir att fånga in tegelbrukets reklamballong, ett luftskepp vid namn Slättens goda fe, som slitit sig och drivit österut med vindens hastighet. Inne i luftskeppet sitter hårdrockbandet Black Shotton instängt... Arto Paasilinna föddes 1942 i Finland. Med sin underfundiga humor och sina sanslösa skrönor lockar han till många skratt. Fabrikör Liljeroos luftskepp är Paasilinnas nittonde bok på svenska.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Jan Banan

2013-08-04

Betyg

En lagom sjuk och galen berättelse helt i enlighet med vad Paasilinna brukar prestera. Ingen av hans allra bästa men en stabil 3:a är det.

Betyg

Inte en av Paasilinnas bästa. Jag saknar en del av humorn.

F

Fredrik Evertsson

2010-06-29

Betyg

Inte i närheten av P:s bästa. Den underfundiga humorn lyser med sin frånvaro i stora delar av boken

Fiona *

2009-09-15

Betyg

Tror det är den nittonde i ordningen. Roande om än den inte biter sig fast. Kommundirektören Estelä håller si stratpistolen för sprinterloppet i Vörå, när hans egen tävlingsinstinkt varknar och vinner loppet men förlorar jobbet.

Handlingen är i stort, en kapad reklamballongs irrfärder som lyckas stoppas i Neapel. Det ena leder till det andra.

Bra lunchbok. Dvs. att äta till. Man ger magen en chans att ta till sig maten utan stress medan orden sjunker in. Svårare än så behöver det aldrig vara.