F-ordet : mot en ny feminism

Östergren, Petra

| 2008

Flag from sv

65


Feminismen har de senaste åren mött hårt motstånd och svidande kritik. Ofta har kritiken varit välbehövlig och berättigad, men tyvärr har den hätska stämningen gjort att nyanser försvunnit och positiva element drunknat. Den svenska feministiska debatten behöver en vitamininjektion, och Petra Östergren har samlat några av landets mest spännande och provokativa skribenter och debattörer för att vässa udden på det offentliga samtalet. F-ordet lyfter både fram helt nya frågor, och presenterar nya aspekter på gamla frågor. F-ordet ska ifrågasätta och förhoppningsvis skaka om, men på ett varsamt och klokt sätt. Bidragen är väl grundade i erfarenheter och teori, men är lättillgängliga och personliga snarare än akademiska.F-ordet ska vara en inspirationskälla som visar att det där med feminism inte är så dumt och förlegat ändå. Ordet på f kan återigen laddas med positiv kraft!Petra Östergren är verksam...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Per Englund

2011-10-10

Betyg

En bra bok som visar att all feminism inte måste vara som den korkade form av statsreligion sverige är smittad av för tillfället.

Maria Anejung

2011-02-03

Betyg

En bok som inte tar feminismens klyschor och upprepar dom ännu en gång. Jag blir ganska provocerad av vissa vinklingar som tas upp, men det är bra. Det är då man börjar tänka.

V

Vanilla Silverbling

2010-03-28

Betyg

Den här boken borde finnas i varje människas bokhylla - även hos de feminister som anser sig redan vara bra på det här med att skifta perspektiv för en stund. Boken är fylld av texter som behandlar teman såsom "våldtäkt är inte det värsta som kan hända en människa", femme, abort, män som utsätts för sexuellt våld, polyamori, m.m. Provocerande, utvecklande och helt jäkla fantastiskt.