Extra - En morgon stod hon bara där

Nilsson, Per

| 2011

Flag from sv

38


En spännande och rörande bok om att växa och att våga. En dag står det helt plötsligt en ny flicka på skolgården. Hon verkar annorlunda. Främmande på något sätt. Blek och tunn och allvarlig men med en stark utstrålning. Hon börjar i Pim Pims klass och sakta, sakta börjar han lära känna henne. Det går inte fort, och det är inte enkelt. Vem är hon egentligen? Den första boken i en ny serie av Per Nilsson. En spännande och rörande bok om vänskap och om att växa, skriven av en av Sveriges i särklass bästa barn- och ungdomsboksförfattare. En bok som griper tag i läsaren och håller en fast till sista sidan. Nästa bok i serien kommer hösten 2011. Per Nilsson är författare till en lång rad barn- och ungdomsböcker och har mottagit många prestigefulla priser både i Sverige och utomlands. Han jobbade tidigare som högstadielärare i matematik och musik men är sedan många år författare på heltid. Per...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

H

Hedvig Andersson

2014-08-21

Betyg

Lättläst och välskrivet, men ingenting som egentligen fångar mig.

Lotta Berling

2013-03-29

Betyg

Det finns en imponerande lätthet i Per Nilssons sätt att skriva. Korta kapitel och ett språk som flyter lätt över sidorna gör det enkelt att läsa vidare och vidare och vidare. Vardagen med skola, träning, hierarkier och fasta roller är precist och trovärdigt skildrad. De magisk inslagen glider in i berättelsen på ett sätt som känns naturligt. Scenerna med huset, trollkarlen, katten och den sovande gamla damen i rullstolen leder mina tankar till Mästaren och Margarita. En bok som växer ju mer man tänker på den. Jag är glad att det finns fler delar, för jag vill gärna spendera mer tid i Pim-Pims värld.

F

Filippa Liliemark

2012-09-11

Betyg

Värdens bästa bok och författare

Linnéa Lindahl

2011-06-01

Betyg

Häftig bok med oväntade vändningar.

Märtha V

2011-04-18

Betyg

För ungefär 20 minuter sedan läste jag ut boken. Den var ganska bra, men slutet blev jag lite besviken på. Men annars var den helt okej. Skulle dock vilja läsa fortsättningen "En ängel har landat".

Märtha V

2011-04-18

Betyg

Ganska så bra, bara segt i slutet. Jag trodde det skulle vara ett superbra slut, men nej. Skulle dock vilja läsa fortsättningen "En ängel har landat" så jag kan skriva rakt på sak om mina åsikter om boken.

E

Emelie Sundström

2011-04-07

Betyg

Jag måste erkänna att jag är en aning besviken. Kanske hade jag för höga förväntningar på boken, men hursom lyckas berättelsen inte riktigt fånga mig.