"Det våras för Mutanterna /./ Ett X-Men i Uppsala /./ Nya boken Mutanterna: Experimentet kombinerar serietidning och kapitelbok i en berättelse om utanförskap och mod." UppsalaTidningen"Spännande från första sidan /./ Marvel har kommit till Uppsala och UNGARNA LÄR ÄLSKA DET!" @lillabus_laser"En jättespännande bok" @bokmalen"Lika bra som PAX fast annorlunda." Otto 9 årEtt misslyckat experiment och en grupp barn med djurmutationer. I denna actionspäckade hybrid mellan kapitelbok och serieroman möts vetenskap och magi - i nutid och framtid. Matteo bor utanför Uppsala och går i sjätte klass. Allt hade varit bra om det inte var för mobbaren Arvid och det faktum att Matteo har fladdermusvingar som växer ut när han blir stressad eller arg. Men snart får Matteo större problem än så. Någon bränner ned familjens gård och försöker kidnappa honom. Under den dramatiska flykten träffar...
Gustavs Bokhylla (finns på Ins
2023-01-17
AC;
Här har ni en riktigt spännande bok.
Både den mer avancerad läsaren och den mindre avancerade läsare kan njuta av denna bok. Bok som passar både som högläsning och egen läsning. Här blandas klassisk text med serierutor med liten text och vilken tillfredställelse det är att högläsa med ett barn som kämpar med läsningen. Boken hjälper mig att sätta mål under läsningen för att kunna genomföra högläsningen tillsammans och vi tog oss snabbt igenom boken. De svartvita serierutorna förstärkte läsningen och inlevelsen.
Boken fångar en direkt med en actionfylld handling med högt tempo och vi hamnar såklart i cliffhanger som gör att vi bara vill läsa ett kapitel till.
Handlingen utspelar sig i Uppsala och barnen som boken handlar om har fått olika djurmutationer efter ett olyckligt resultat av ett experiment. Barnen är såklart omedvetna om varandra under sin uppväxt men när de börjar närma sig tonåren blir barnen jagade för sina ovanliga egenskaper. Varför och av vem vet de inte.
Philip 10 år;
Mutanterna är en jättebra serie och jag vill läsa nästa bok nu. Böckerna är spännande och man vill fortsätta läsa när man läst klart. Böckerna handlar om några barn som har djurmutationer. De känner först inte till varandra men sen lär de känna varandra. En flicka som heter Molly kidnappas och någon vill göra ett experiment med barnen. Barnen letar efter en gammal svartkonstbok och de får får slåss för sina liv.
Gustav 12 år;
Spännande bok med smart upplägg. Tycker ni ska läsa den.
2022-09-25
Boken och dess berättelse går i en rasande fart. Under läsningen sitter jag med andan i halsen. Jag gillar hur boken är uppbyggd då den är något annorlunda mot andra böcker jag har läst. Lite här och var i boken övergår textsidor till serietidningssidor. Dels tycker jag det tillför ännu mer spänning och action då bilder och text starkt sammankopplas, dels tror jag att det kan vara bra för unga som inte är vana läsare; det kan ge en både bra och enklare ingång till bokvärlden. Tröskeln blir inte lika hög och hjärnan kan kanske få en slags paus från sidor fyllda med enbart text. Jag tycker att det är ett roligt sätt att experimentera med böcker och sättet en berättelse presenteras på. Just i denna bok känns det som om experiment är en central del som binder ihop sätt att berätta på och innehåll. Och slutet, vilken otrolig cliffhanger. Längtar redan till fortsättningen!
”Mutanterna - Experimentet” är en otroligt spännande bok med en fängslande och lättläst handling som griper tag i läsaren, något som gör att boken slukas i ett nafs!
”Mutanterna - Experimentet” är den första boken i den nya trilogin ”Mutanterna” som har en handling fylld av ett övernaturligt spännande äventyr.
”Mutanterna - Experimentet” är en härlig
mix av kapitelbok som möter Marvel tidningen och gör det till en extraordinär läsupplevelse!
Det här är en bok som är en actionspäckade hybrid mellan kapitelbok och serieroman, något som kommer locka mellanåldern med sin fängslande framsida och ett innehåll som är lättläst utan att vara för enkelt med en actionfylld handling med högt tempo och korta kapitel som avslutas med cliffhangers. På detta nyskapade sättet gör det att boken även passar för ovana läsare som ännu inte ser sig som aktiva bokläsare.
Det här är början på den helt nya trilogin ”Mutanterna” som är skriven av Ingela Korsell som även är författare till PAX-böckerna och Väsenologi-böckerna och tillsammans med serietecknaren och illustratören Daniel Thollin som har skapat svartvita bilder i form av actionfyllda serierutor som blandas med lättlästa textkapitel - på samma sätt som vetenskap blandas med magi och gör berättelsen till en övernaturlig science fiction thriller.
Tillsammans har Ingela och Daniel skapat en bok som fångar unga läsare från första sida och behåller dem till sista sidan med en handlingen som handlar om barn i Uppsala som fått olika djurmutationer efter ett olyckligt resultat av ett experiment. Barnen är omedvetna om varandra under sin uppväxt, men när de börjar närma sig tonåren börjar barnen bli jagade för sina ovanliga egenskaper, men av vem? Och Varför?
Det här är en bok som även passar för högläsning och till boken finns det även en tillhörande lärarhandledning som erbjuder bonusmaterial.
Mutanterna är början på en grymt bra trilogi som är lika beroendeframkallande som en Pax-bokserien!
Nu ser jag fram emot att läsa de kommande delarna Svartkonstboken och Striden.