Expedition L

Loe, Erlend

| 2000

Flag from sv

564


När Erlend hör ljudet av sina egna skridskor mot isen formas en storslagen teori inom honom, inspirerad av Thor Heyerdahl. Han ska bevisa hur urbefolkningen i Sydamerika på skridskor tog sig till polynesiska öarna! Det är en teori lika god som någon annan, kommer han fram till. Detta blir startskottet för Expedition L. Erlend och ytterligare sex moderna män, uppväxta med TV och gatukök, åker till den obebodda ön Managua i Stilla havet för att bevisa Erlends teori. Och för att undersöka vilka stordåd de kan utföra på en öde söderhavsö. Expedition L är en fantastiskt rolig roman om ett projekt dömt att misslyckas. Men det är också berättelsen om en generation norrmän som är helt annorlunda än de tidigare, de som skapade myter och män. Boken handlar också om lek och rivalitet och om vänskapen män emellan. Romanen slog alla rekord när den kom ut i Norge - både när det gäller försäljning...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Tomas Karlsson

2020-04-18

Betyg

Lite för lång, ibland lite för barnsligt skriven.
Men oftast leder det till stunder på ön som blir oerhört roande och ibland även tänkvärda.
Vissa stycken är fantastiskt roliga, så fyran i betyg är nära trots sina svagheter.

D

Dan Tilert

2014-12-30

Betyg

Lite för lång för sitt eget bästa, men också så rolig att jag bara inte kan värja mig.
Ska tydligen uppvisa stora likheter med Heyerdahls Expedition Kon-Tiki... om det är den jag tänker på.

E

Elin A

2012-08-22

Betyg

Jag absolut älskar alla Erlends böcker, speciellt Doppler och Volvo Lastvagnar. Den här tog ett tag att komma in i, men när det väl lossnade satt jag och fnissade mest hela tiden. Tror det var ett plus att jag redan hade läst dom andra böckerna först.

Izabela Horn

2012-03-04

Betyg

Rolig och annorlunda

Betyg

Läste den på norska, men en lysande bok!

Charlotta CG

2011-01-01

Betyg

Detta var min första bekantskap med Loe och jag undrar nu om hans övriga böcker går i samma stil. Det var igenkännande återblickar från uppväxten i 70- och 80-talets Skandinavien och jag älskade resonemangen kring politik, tyckte hyllningen till båtar var underbar och det fanns en hel del annat jag skrattade högt åt eftersom jag älskar lite galen litteratur. Dock kommer jag inte ifrån att jag ibland tyckte killarna var rent korkade och det hela kändes för pojkaktigt skrivet för att det ska bli mer än trestjärnigt.

Maria Klamas

2009-06-14

Betyg

Det är denna bok, men återigen, den behöver landa i mig, den behöver jag klura på ett tag. När jag läste den läste jag den mest för att min kompis IngerLise är tokkär i Erlend Loe, och visst är han snygg, men hon älskade också hans böcker, och vid första läsningen var jag skeptisk, för vad handlar det om egentligen satt jag och väntade på... men sedan efter hand skrattade jag högt åt ironin mot akademiker, herre gud tänkte ja.. och skrattade högt åt mig själv!