Evvie Drake börjar om

Holmes, Linda

| 2020

Flag from sv

20


En underbart varm och härlig roman, full av hopp, humor och karaktärer som man önskar fanns på riktigt!"helt perfekt feelgood-läsning"  SVT Go kvällI en sömnig kuststad i Maine bor den unga nyblivna änkan Evvie Drake ensam i sitt smärtsamt tomma, stora hus. Det har gått ett år sedan hennes make Tim dog i en bilolycka och Evvie lämnar knappt huset. Alla i staden tror att det är sorgen som får henne att stanna hemma och Evvie avslöjar inte sanningen, inte ens för sin bästa vän Andy. Samtidigt i New York kämpar Dean Tenney, tidigare professionell basebollspelare och Andys barndomsvän, med varje idrottares värsta mardröm: han kan inte längre leverera på planen och han vet inte varför. Så när en mediestorm blåser upp och Andy erbjuder Dean att komma till Maine, verkar det som den perfekta tillflyktsorten. När Dean flyttar in i en lägenhet i Evvies hus ingår...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Mysig bok, men något platta karaktärer och lite för många sportreferenser. Inte särskilt stor kemi mellan Evvie & Dean heller. Allt som allt, en helt okej bok men inte mer än så. Svag trea i betyg.

Betyg

En underbar feelgoodroman som du inte vill missa! ”Evvie Drake börjar om” av Linda Holmes är en väldigt fin berättelse om kärlek, sorg, vänskap, förlust och att kunna gå vidare.

Boken är en underbar historia om kärlek och om att livet kan vara både oförutsägbart och skrämmande. Jag älskade den här boken och jag älskade Evvie Drake, hon är en karaktär att tycka om, att känna med. Jag skrattar emellanåt, ler för mig själv, känner med henne och hon får mig även att gråta. ”Evvie Drake börjar om” är ljuvlig att läsa och jag rekommenderar boken varmt!

J

Betyg

Gripande, underhållande & stark!

Betyg

4,5/5

Evvie Drake börjar om är en mysig och delvis väldigt smärtsam historia om att hitta tillbaka till sig själv och livet efter att oväntat blivit änka året innan. Hela staden tror att Evvie sörjer Tims olyckliga dödsfall och att det är därför hon isolerat sig mer och mer. Hon talar inte om sanningen för någon, inte ens sin bästa vän eller far utan håller det inom sig. Ända fram tills att bästa vännen Andy säger att han har en kompis som skulle behöva hyra den extra lägenheten (hon behöver den extra inkomsten) och baseballstjärnan Dean Tenney flyttar in. Även om de har en pakt: Fråga inte Dean om baseballsbekymmer och inte Evvie om hennes make, lyckas de bryta mot den hela tiden och mer och mer saker kommer fram.

Det är en hoppfull, och väldigt sorglig historia och även om man vet slutet, i alla fall ungefärligt, är det resan dit som är målet. Det är ofta därför jag drar mig till feelgood, för jag vet vad som kommer hända men jag vet inte hur det kommer att gå till. Resan i den här boken är en blandning av rena rama myset och mycket irritation.

Jag gillar Evvie Drake, och jag gillar hur man får följa hennes inre tankar och vad hon egentligen skulle vilja säga men aldrig gör. Samtidigt vill jag väldigt ofta skaka om henne och be henne att säga det hon vill, istället för att bara tänka. Jag gillar också Dean, men man får inte följa honom lika nära. Det är i stort sett bara Evvies inre känsloliv som syns.

Liten spoiler! Det är också bra att få följa en person som försöker hämta sig från psykisk misshandel, och hur stora spår det sätter i både personlighet och säkerhet. En viktig tanke att ha i bakhuvudet. Det är också viktigt att tänka på att alla har bagage och att det inte är säkert att du vet allt om någon du tror att du känner väl.

Språket är bra, passar genren. Även uppläsaren, Anja Lundqvist, gör ett väldigt bra jobb. Ibland hade jag kunnat önska lite mer distinkta röster för att lätt kunna skilja personerna från varandra, men det är nog mer en vanesak från min sida.

Engelska Väninnan

2020-02-08

Betyg

Den är flinkt skriven och jag har inte tråkigt när jag läser den. Jag lämnar ändå romanen med besvikelse. Det bidde inte mycket. Evvie var charmlös och obegriplig, hon tyckte synd om sig själv, det gjorde inte jag. Hon får en super-super snygg hyresgäst som hon tänder på, den idioten tvekar. Hollywood i kvadrat.

Engelska Väninnan

2020-02-08

Betyg

Den är flinkt skriven och jag har inte tråkigt när jag läser den. Jag lämnar ändå romanen med besvikelse. Det bidde inte mycket. Evvie var charmlös och obegriplig, hon tyckte synd om sig själv, det gjorde inte jag. Hon får en super-super snygg hyresgäst som hon tänder på, den idioten tvekar. Hollywood i kvadrat.

V

Villivonkansbooks

2020-02-05

Betyg


Evvie Drake börjar om är en charmig debutroman. Det är en varm roman med karaktärer som inte är perfekta och tillrättalagda utan har en del fel och brister, precis som vi alla har. Det gör att karaktärerna fångar mitt intresse och jag gillar att läsa om dem och då främst Evvie. Det är omöjligt att inte gilla Evvie även om hon ibland gör grejer som får mig att vilja ruska om henne och fråga vad hon håller på med. Vi får följa Evvies process genom berättelsen där hon börjar känna efter vad hon själv vill och mot slutet är det en helt annan person vi ser som är starkare och mer säker på vad hon vill. Djurälskare som jag är, så gillar jag såklart när det finns en gullig hund med i boken. Berättelsen är lite förutsägbar, men inte så att det stör för mycket. Jag var inte helt nöjd med typsnittet i boken, jag tycker det var svårläst och lite för litet, men kanske är det åldern som ligger bakom!? Jag tycker att boken egentligen har all potential men jag blir inte berörd av den. Men Evvie Drake börjar om är en trevlig och lättsmält roman som skulle göra sig utmärkt som film!

Minna Matson

2020-01-23

Betyg

Mysig och varm om en kvinna som verkligen hittar sig själv ( för första gången i sitt liv) efter att maken dör. Att våga börja känna efter och att våga lita på sig själv och sina egna känslor. Att våga säga nej, och framförallt att våga säga ja.