Ljudbok

Evolutionen och jag kommer inte överens

Lindström, Fredrik

| 1905

Flag from sv

100


"Fredrik Lindströms tankebok är helt enkelt njutbar. Inte bara för innehållet, utan även för hans mjuka, försiktigt humoristiska stämma. Underbart är kort, närmare bestämt 71 minuter och 41 sekunder. Fredrik Lindströms tankesamling är inte längre än sträckan Halmstad-Göteborg, men boken kompenserar i höjd vad den brister i längd. Betraktelserna berör precis allting. Bäst är tankarna om just evolutionen, Darwin och livet. Då märks det tydligt att På spåret-domaren studerar, analyserar och funderar på det mästa. Lindströms svagt förnimbara Eskilstunadialekt och stämma, med ett stråk av underliggande humor, gör att ljudboken vinner med 7-0 över pappersversionen. Håll tågbiljetten väl synlig så att du slipper avbrytas av konduktören - och njut!"Tidningen Kupé, augusti 2010Handen på hjärtat: Den moderna människan har väl andra och högre mål än naturens simpla överlevnad och fortplantning? Vi vill...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Jan Banan

2019-04-04

Betyg

Skulle vilja kalla detta för kåserier och betraktelser. Underhållande att lyssna på men inte mycket som fäster och detta är redan glömt.

M

Maria Linder

2013-10-18

Betyg

En liten samling av småsanningar.
Enkelt språk!
Nypoesi och vardagligt, inte klassiskt.

K

Klara Maria

2013-06-10

Betyg

Lindström för samman komik och allvar i ett språk som är så ömt och vackert i sin enkelhet att man alldeles mjuknar som läsare. Vissa av dikterna och tankarna äger särskild tyngd. Bitvis kunde jag tycka att det blev lite för mycket av sexualitet och ytlighet, vilket drar ner betyget, men oftast var texterna mycket finstämda. Med fjäderlätta medel berör Lindström något av vad det innebär att vara människa. Det är vemodigt och rörande.

amanda sjöö

2011-03-27

Betyg

Existentialism och darwinism som en röd tråd i denna intressanta poesi: precis så som jag tycker om och känner igen frrån mitt eget tankeliv.

Ullis N

2010-07-15

Betyg

Nja, dikterna tilltalade mig inte, men jag fascinerandes av hur mycket han har funderat på och förhållt sig till evolutionen.

Emelie Vestman

2010-07-09

Betyg

Fattade inte att det var bok med dikter jag införskaffade. Jag har svårt för dikter men hittade ett guldkorn när jag skummade igenom boken.
Dikten: Vatten är värd * * * * *

A

anders danielsson

2010-07-05

Betyg

Han levererar som vanligt. Roligt och tänkvärd.

Maria Eriksson

2010-05-23

Betyg

Jag tycker om hans sätt att blanda Darwin med filosofiska funderingar om livet. Vi kanske inte är optimalt konstruerade som människor? I alla fall kolliderar ofta våra instinkter med det som är klokt i det verkliga livet.
Jag läste boken med ett roat leende på läpparna. Lättläst.