Evighetens rand

Follett, Ken

| 2014

Flag from sv

106


Evighetens rand är den storslagna finalen på Ken Folletts romantrilogi om fem familjers öden under 1900-talet. Berättelsen, som inleddes med Giganternas fall och Världens vinter, har nu nått fram till de dramatiska årtiondena mellan 1960 och 1989. Familjemedlemmarnas liv flätas samman mot en fond av sociala, politiska och ekonomiska omvälvningar: medborgarrättsrörelsen, Berlinmuren, kriget i Vietnam och Kubakrisen. Det är en tid av passion, revolution och politiskt spel ? och av rock'n'roll. Den östtyska läraren Rebecca Hoffman upptäcker att Stasi spionerar på henne och fattar ett hastigt beslut som kommer att påverka hennes familj för resten av livet. Juristen George Jakes blir rekryterad till Robert Kennedys justitiedepartement och befinner sig plötsligt mitt i kampen för medborgerliga rättigheter, samtidigt som han måste utkämpa en annan strid på det mer personliga planet. Cameron Dewar,...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

S

Stina

2019-08-28

Betyg

Det här är tredje och sista delen av serien och är nog den boken som jag upplevde var allra mest lärorik. Den är sprängfylld med historiska händelser och på ett snyggt sätt lyckas Ken Follett ha med någon av sina karaktärer på alla de viktigaste platserna och händelserna. Som alla böckerna i den här serien kunde jag inte sluta läsa och var ledsen när boken tog slut.

K

Karin Löfstrand

2015-11-02

Betyg

151030: Underbar historiebok!
Vacklade mellan en femma och fyra i betyg men eftersom jag hade lite svårt att komma igång fick det bli en mycket stark fyra.

Maria Klamas

2015-08-10

Betyg

Fantastisk avslutning på en härlig trilogi om 1900-talet... Familjerna vi fått följa knyts på olika sätt samman, på samma sätt som i de andra delarna... Folletts sätt att beskriva politiska strömningar, ideologier som slår snett, människor som kämpar för att människor ska behandlas som just människor oavsett kön, ras, sexualitet etc. är fantastiskt tycker jag... Detta knyter han samman med de vardagliga berättelserna om familjerna, deras relationer, strävanden och kärlek på ett sätt som gör att läsandet går av bara farten, men samtidigt vill en inte att det ska ta slut... Enda nackdelen med denna bok är att den är såååå tung... men det besväret tar jag gärna!

Betyg

Tycker inte att den här kommer upp i en femma, som de andra två böckerna i 1900-talsserien, men den är förstås bra och läsvärd.