Ljudbok

Europa blues

Dahl, Arne

| 2006

Flag from sv

361


Ett makabert fynd görs en morgon bland rovdjuren på Skansen. En liten flicka blir skjuten på väg från ett födelsedagskalas. Åtta öststatskvinnor försvinner spårlöst från en flyktingförläggning i Stockholm. Runt, runt i tunnelbanenätet åker en nittioårig professor i sällskap med döden. En mobiltelefon ringer i en avsliten hand på ett tunnelbanespår.För kriminalkommissarie Jan-Olov Hultin börjar tiden bete sig underligt. Det förflutna är inte i ordning. De skenbart så åtskilda händelserna formar sakta men säkert ett nät som kastas ut över Europa. Och de som håller nätet är Hultins team, "Rikskriminalens specialenhet för våldsbrott av internationell art", mer känd som A-gruppen."Europa Blues" är den fjärde fristående kriminalromanen i sviten om Paul Hjelm och A-gruppen, av många ansedd som författarens bästa. Det är en thriller av internationellt snitt som karvar sig in i den...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

M

Mats Sigfridsson

2021-06-15

Betyg

Gillar Arne Dahls böcker om A gruppen. Härliga omaka karaktärer och med en skönt underliggande humor. Det är välskrivet men intrigen i denna bok är lite väl otrolig.

C

Cecilia Sollenby

2015-11-16

Betyg

Arne Dahls bästa hittills! Europa blues är hans fjärde bok om A-gruppen. Den får en mycket spännande vändning som tar oss tillbaka till Andra världskriget och dess fasor.

Rasmusmatte .

2013-05-30

Betyg

Rörig..gillade den inte

O

Olga Lund

2013-03-05

Betyg

Den här är nog min favorit bland Dahls deckare. Det är något med hans sätt att skriva som gör att jag sväljer även den mest otroliga handlingen utan att knysta.

Jessica Nilsson

2013-01-03

Betyg

Gillar verkligen Arne Dahls böcker. Han har en speciell stil. Klurig

Monika W

2012-03-13

Betyg

Det här är så bra och Arne Dahl (pseudonym för Jan Arnald) klättrar snabbt uppåt på listan över favoritförfattare. Hans berättande passar mig verkligen perfekt.

Samtidigt som texten dryper av ironi och klyschorna haglar, så är han djuplodande och hans rättvisepatos lyser tydligt igenom. Ibland kommer det ett litet textstycke som man bara måste stanna upp för att läsa igen och fundera över. Läs mer http://bokslut.blogspot.com/2012/03/europa-blues-av-arne-dahl.html

Karin Lundberg

2011-03-13

Betyg

Gillar skarpt! En av Arne Dahls bättre.

Mia Dahlstrand

2010-07-14

Betyg

2010-07-14
Fjärde boken om A-gruppen. Spännande och samtidigt samhällskritiskt.

Andreas Bjereke

2010-02-12

Betyg

håller med föregående talare angående ett sammanträffande för mycket, men i övrigt en helt okej deckare. läsvärd.

Henrik R.

2009-08-05

Betyg

Vore det inte för ett sammanträffande för mycket så skulle nog betyget blivit en femma.