Ett rum med utsikt

Forster, E. M.

| 2006

Flag from sv

234


James Ivorys filmatisering av E M Forsters Ett rum med utsikt blev en av åttiotalets största filmframgångar, och repriseras forfarande med jämna mellanrum i tv. Men egendomligt nog har den aldrig kommit ut i svensk översättning. Nu är det äntligen dags. Berättelsen om hur den känsliga och tänkande unga kvinnan Lucy Honeychurch lär sig att tänka både med hjärtat och hjärnan, och väljer bort konvenansen för den äkta kärleken, blev E M Forsters genombrott som författare. På ytan är rörelserna ganska små i Forsters romaner, men det känslomässiga djupet är stort. Forsters säkra blick för människor sätt att ge sig in i och trassla till relationer är vad många skulle kalla typiskt ”kvinnlig”, och eftersom initialerna inte avlöjar vilket kön författaren har råkade Forster mycket riktigt också ut för att kallas ”miss Forster” i en recension. Han var en mästare på att...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Emma Fägerlind

2014-07-27

Betyg

Andra delen var mycket bra, intressant och spännande med roande kapitelnamn. Första delen var tråkigare, men helt klart värd att ta sig igenom för att nå det som väntade.

V

Victoria Antonsson

2012-10-24

Betyg

Tyckte den var tråkig och intetsägande. Karaktärerna berörde mig inte och miljöerna blev platta och konstlade.

Sofia S

2011-09-15

Betyg

Åh vad jag gillar den. Mmmm.

Malin H

2011-09-14

Betyg

så vitsig, underfundig, roande! väldigt brittiskt, torrt, humoristiskt. och lite tråkigt ibland, lite för rörigt ibland i början. men gillar hemskt mycket hur författaren talar till läsaren. och titlarna på kapitlen. väldigt chaaaarming.

Maria Eriksson

2011-07-16

Betyg

Ett rum med utsikt - en hundraårig gammal klassiker som håller än. Läs och njut!

S

Siv Eriksson

2011-06-08

Betyg

Filmen är bättre.