Ett ljus i mörkret

Sjödin, Agneta

| 2009

Flag from sv

60


Gripande roman om helgonet Lucia av populära tv-profilen Agneta Sjödin "Lucia, sicilianskt helgon som led martyrdöden ca 304 under Diocletianus förföljelse. Enligt legenden ska hon ha bränts på bål, men utan att skadas. Man stötte då ett svärd i hennes hals. Hennes minne firas på Luciadagen 13 december." NE Lucia är ett älskat och efterlängtat barn. Redan innan Lucia föds vet hennes mor att det är något mycket speciellt med barnet hon väntar. Och Lucia växer upp med en inre godhet som påverkar alla hon möter. Hon är omgiven av kärlek, men i romartidens Syracusa lever många i misär, och när Lucia ser lidandet och brutaliteten som drabbar de fattiga bestämmer hon sig för att lindra deras plågor.             Berättelserna om Lucias godhet och skönhet sprider sig i staden. Men kristna är förföljda och rykten om hennes goda gärningar leder till livsfara. Allting ställs på sin spets när...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Blommiga Barbro

2015-09-08

Betyg

En mycket vacker bok med djup som berörde mig betydligt mer än vad jag trodde. Sharon Dyall läser och hennes mjuka vackert feminina röst flyter perfekt samman med Agneta Sjödins text och blir som ljuv musik i mina öron! Stark 4:a! Kan varmt rekommenderas!

Jasmina <3

2014-12-17

Betyg

Bra bok

Gunvi Lundqvist

2012-10-06

Betyg

Vackert omslag som fängslade mig. Berättelsen lämpar sig som högläsning, även för barn eftersom det redan sagda upprepas, precis som en extra bekräftelse, får mig att påminna om Ranelids böcker. AS fantiserar om tiden då den legendariska Lucia levde, tiden skildras trovärdigt och berättelsen är vacker. Lite Romeo & Julia över det hela, och då är det ingen dålig berättelse.

Janita sundblad

2011-05-06

Betyg

Nej den tog mig inte , men budskapet är fint

C

Catharina Hall

2011-02-26

Betyg

Sträckläsning! Fängslande och fascinerande bok med vackert budskap.

B

Bissous .

2011-01-26

Betyg

Fint budskap och inspirerande, men fruktansvärt tråkigt skriven. Jag gillar inte alls Sjödins distanserade sätt att skriva.

Anna Liljeby

2010-11-26

Betyg

En fängslande historia som är mycket bra skriven

E

Ellinor Stråhed

2010-07-04

Betyg

Jag höll ut i fyra kapitel, sedan var jag tvungen att sluta. Urusel.

Bellan

2010-01-16

Betyg

En bra bok om Lucia

harriet karlsson

2009-12-02

Betyg

Bra bitvis spännande

Yvonne Moström

2009-12-01

Betyg

Jätte bra bok. Trodde den skulle vara jobbig att läsa men, jag kunde inte släppa den i sället. Hon skriver enkelt och bra, lätt att se personerna framför sig.