Ett liv utan början

Hansson, Lena

| 2016

Flag from sv

11


Det är bara några minuter kvar till landning. Så länge Åsa kan minnas har hon drömt om detta ögonblick. Att vara tillbaka i Colombia igen. Att äntligen få veta vem hon är och hur hennes liv började.   Åsa kom till Sverige när hon var fyra år. Sedan dess har hon burit på ett tomrum, ett hål i själen. Hon tycker att det är adoptionens fel. Men om hon får träffa sin biologiska mamma kommer allt att kännas bättre. Tror hon.   Ett liv utan början är en roman om längtan efter en okänd mor, om att inte veta vem man är och om modet som krävs för att ta reda på det. Det är en berättelse om verklighetens Colombia. Och om kärlek.   Lena Hansson är journalist och författare och har jobbat på DN, SvD, HD och Sveriges radio. Under flera år jobbade hon också för biståndsorganisationen Diakonia. Lena har bott i Latinamerika i över åtta år och är nu bosatt i Colombias huvudstad Bogotá. Under årens lopp har...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

V

Villivonkansbooks

2017-02-26

Betyg

Som fyraåring adopteras Åsa till Sverige från Colombia. Hon hamnar hos Åke och Laila. Under hela uppväxten lever hon med en tomhet. Något som hon i vuxen ålder tror ska avhjälpas genom att söka sina rötter i Colombia.
Det är en mycket stark bok om adoption och om frågan om sina rötter. Lena beskriver både känslor och tankar väldigt nära och det känns så genuint. Även Colombia beskrivs tydligt. Det märks att författaren gillar och kan Colombia. En bok jag vill ge våra vänner som har två adopterade barn, för att få en inblick i hur det kan kännas/vara för barnen.

J

Betyg

Stark, gripande och vackert skriven!