Ett liv för lite

Kritikerhyllad familjesaga För sin hyllade debut Bara någon av straffa nominerades Kristofer Ahlström till Borås Tidnings debutantpris. Nu återkommer han med en vindlande familjesaga som utspelar sig från 1950-talet fram till millennieskiftet. En berättelse med magiska inslag om ett samhälle som är kallt för den som inte passar in. Caroline och David växer upp på Södermalm, med ett särskilt band mellan sig. Syster och bror, två hjärtan som slår i takt, fyra öron som lyssnar. Tillsammans upptäcker de sin del av staden, skapar sig en värld långt från det som är svårt och obegripligt. Men världens sorger kryper allt närmare David, och han ser det som sin uppgift att bekämpa alla orättvisor, att rädda människorna. Till slut kan inte Caroline skydda honom från hans tankar och infall, från en likgiltig och oförstående omgivning. När han glider in i psykisk sjukdom och hon samtidigt...

Solveig Andersson

2017-09-10

Imponerande bra roman om mental ohälsa. Skriven av en för mig helt ny bekantskap. Fyra stjärnor. Läs den!

S

Sara Frimodig

2017-03-14

Tycker den här boken var rätt seg. Historien var egentligen intressant och hade potential, men språket var lite tråkigt och jag tycker den föll ganska platt.

Gunnel Lindström

2015-11-03

En tung, men imponerande bok som gav insikt i svår psykisk ohälsa.

Emma Fägerlind

2015-07-05

Fantastiskt språk och lovande början, men blev med tiden för flummig för min smak.

Jesper Svensson

2015-02-04

Intressant realtionsdrama. Bra språk.

D

David Borg

2014-12-04

Magisk bok!

Scoff O

2014-11-18

Lovande författarskap, men berättelsen känns aningen för lång och trots att språket är lysande kan det också bli lite svulstigt på bekostnad av flytet.