Ett fjärran eko

McDermid, Val

| 2004

Snön ligger tung över den skotska staden St Andrews när studenten Alex Gilbey och hans tre polare hittar en kvinna knivskuren och döende på kyrkogården. De fyra killarna misstänks för mordet och trots att de aldrig döms blir de märkta för livet. Tjugofem år senare hoppas polisen att den nya DNA-tekniken ska kunna lösa det mystiska mordet. Men när man börjar röra i det förflutna avslöjas nya grymheter och snart svävar fler människor i livsfara. Val McDermid är en av Europas främsta thrillerförfattare, med stor framgång över hela världen. "... en sällsynt nervkittlande, välskriven, otäck, suggestiv bok. brittisk deckarkonst när den är som allra bäst. Britterna är kanske fortfarande världsledare, och en av dem som springer i täten är Val McDermid." Nerikes Allehanda

Cindy Kempe

2020-05-13

Spännande, ganska annorlunda och medryckande. Vissa saker förutsägbara, andra inte. Tycker att den här boken är en av hennes bästa fristående. Karaktärerna känns intressanta och lagom realistiska, relationer och personer överdrivs inte. Åtminstone inte alltför mycket.

Maritha .

2014-11-01

Riktigt riktigt bra. Persongalleriet är ett av de absolut bästa jag läst i deckargenren och historien utvecklar sig på ett samtidigt lågmält och spännande sätt.

Marianne Strandberg

2011-01-03

Bra, lite seg bitvis, oväntat krystat slut.

Riktigt bra. Jag klantade dock till det lite, och läste A darker domain innan, vilket innebar att jag redan visste vem mördaren var. Men trots det gillade jag boken mycket. Tycker framförallt om att McDermid lägger ner så pass mycket tid på att låta läsaren känna karaktärerna.

Karin .

2010-01-14

Har läst flera Val McDermid, men det blev så smetigt till slut att det faktiskt fick räcka. URK!

S

Solveig Perklen

2009-05-03

Små trevlig lättläst bok med tillräckligt väl beskrivet persongalleri för att man ska fångas av karaktärerna. Mördaren var dock väl lättgissad tidigt i boken.