Ett enda andetag

 En svårt misshandlad kvinna kommer till akuten på Hudiksvalls sjukhus. Hon vägrar säga vem hon är och vad som har hänt. Det blir snart uppenbart att misshandeln inte är det enda som plågar kvinnan ...Johan Rokka och Janna Weissmann är kollegor vid Hudiksvallspolisen. Relationen mellan dem är sval efter att han en gång för alla har gett upp hoppet om att de ska bli mer än kolleger. Men när Janna utsätts för flera attentat kan Rokka inte låta bli att bli känslomässigt engagerad och deras liv flätas samman igen. Snart visar det sig att det finns ett samband mellan attentaten mot Janna och patienten med de allvarliga symptomen. Ett samband med konsekvenser som når långt utanför idylliska småstaden Hudiksvall.Ett enda andetag är sjätte fristående delen i den hyllade serien Morden i Hudiksvall.Gabriella Ullberg Westin är född 1973 och uppvuxen i Hudiksvall. Hon har studerat...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

En riktig bladvändare med stegrande spänning!
Snacka om tajming! En bok om en dödlig pandemi som riskerar att spridas med vindens hastighet. Det ger ju onekligen en extra dimension när man läser den. Men oavsett om det är Corona-tider eller inte så är det en väldigt bra bok. Jag brukar inte vilja läsa en bok mitt i en serie, även om de är fristående. Men det var inga som helst problem. Det var lätt att ta till sig de olika karaktärerna och deras förflutna.

Gabriella Ullberg Westin har gjort ett gediget researcharbete och det märks, boken känns väldigt trovärdigt. Den är lättläst med ett bra språk och ett härligt flyt i texten. Spänningen byggs upp och jag gillar att man får följa flera karaktärer på nära håll. Boken ger mersmak och jag vill absolut läsa de tidigare böckerna om Morden i Hudiksvall.

Betyg

Ett enda andetag är den sjätte delen i serien Morden i Hudiksvall. Det är en serie jag läst alla delar av innan och som jag tycker mycket om. Den här boken är nästan skrämmande verklig. I boken härjar en smitta som riskerar att sprida sig i hela världen med blixtens hastighet och det är många likheter med läget som världen befinner sig i idag. Det är nästan så man kan tro att författaren är synsk som prickar det så exakt!

Som alltid när Gabriella skriver så har böckerna ett högt tempo och en effektiv handling som driver på framåt hela tiden och mot slutet blir det nästan andlöst spännande. Det gillar för jag har svårt för sega böcker och den här är så långt ifrån seg man kan komma. Jag gillar att vi i den här delen får lära känna Janna Weissmann lite mer, i tidigare böcker har det varit Johan Rokka vi fått veta mer om. Författaren skriver förbaskat bra och hon bjuder på oväntade vändningar som får mig att hetsläsa boken, för jag bara måste veta hur det ska gå. En del serier känns som de tappar i engagemang efter ett gäng böcker och det är som idéerna börjar ta slut, men så är inte fallet här! Det känns snarare fräscht och som att det finns massa mer att berätta och jag är fortfarande nyfiken på Janna och Johan och vill följa dem mer. Boken funkar att läsa fristående men för störst behållning bör man ha läst böckerna innan i serien. Ett enda andetag är en knivskarp deckare som är otäckt aktuell idag!

Betyg

Briljant, spännande & välskriven!

Betyg

Min första tanke när jag läste boken var...
Men snälla nån är hon synsk?
Då menade jag inte Janna i boken utan den förträffliga författaren Gabriella.
Hur har hon lyckats pricka in den här historien om en pandemi? Jag är mållös.
Den här boken är så högaktuell så det osar om sidorna och jag kan inte lägga den i från mig förrns jag läst vartenda litet ord.
Det var med en konstig känsla av tomhet jag släckte lampan 02.30.

Allt i boken är så bra allt från ett rasande tempo, personbeskrivningar till miljöskildringar språk. Dessutom ligger spänningshalten på en nivå som jag inte trodde var möjlig redan från start för att sedan bara eskalera till ett crescendo som är så maxat. Ja man kan säga att spänningen stiger för varje sida jag läser.
Jag har inte ett endaste dugg att klaga på om man nu inte tar i beaktande att jag inte ville att den skulle ta slut jag, jag inte INTE att boken skulle ta slut...
Ja vad mer kan jag säga ?...det finns bara en sak!

Varning för sträckläsning en av de bästa böcker jag läst i den här genren.
LÄS! Den är hur bra som helst. https://bokprataren.blogspot.com/