Ett delikat mörker

Holst, Christoffer

| 2023

Andra delen i den charmiga och spännande mysdeckarserien ?Morden längs kartan?. Det närmar sig jul i Tällberg och på det anrika hotellet Åkerblads är julbordsförberedelserna i full gång. Musikalartisten Jessie är anställd som sångerska och hon fattar snabbt tycke för den unga pianisten August. Samtidigt anländer Louise Collins till Åkerblads, för att planera familjeföretagets kommande hotellsatsning. Men inom kort hittas August död nere vid Siljans kant. I Stockholm blir Lina, som kämpar på med delikatessbutiken på Södermalm, indragen i sökandet efter en spårlöst försvunnen kvinna ? som en gång i tiden varit inlagd på Långbro mentalsjukhus. Spåren leder till Tällberg, och Lina förstår att hon måste ta sig dit. Bara folkabussen Dolly vill starta ...

Lollos bokhörna

2024-01-21

Det här är den andra delen i Christoffers spännande mysdeckarserie ”Morden längs kanalen”. Äntligen får jag hänga med när systrarna Lina och Louise fortsätter att nysta i olika gåtor. Det i en idyllisk miljö som gestaltas väldigt levande så att man vill åka dit!

Härligt med böcker som tar en med på äventyr till olika platser! Det i kombination med härliga karaktärer och inslag av godsaker och spänning gör det här till väldigt trevlig läsning. Jag fastnar snabbt och har svårt att lägga ifrån mig boken.

”Ett delikat mörker” är lättläst, spännande och jag gissar fel på vem som egentligen är skyldig. Längtar redan efter nästa del.

Pia Gummesson

2023-12-20